Ovo su najbolje vežbe kada ste preumorni za vežbanje

Šta da radite kada želite da vežbate, ali ste jednostavno preumorni?

.

Hafington Post predlaže nekoliko vežbi koje su kao stvorene upravo za takve trenutke.

1. Ako ste umorni zato što ste sedeli ceo dan

U ovom slučaju odlične su intervalne vežbe visokog intenziteta (HIIT) - na primer snažno bicikliranje 30 sekundi pa četiri minute odmora, i tako osam puta. Profesor kineziologije na Univerzitetu u Džordžiji Patrik O'Konor tvrdi da ovakve vežbe mogu povećati osećaj vitalnosti bez umaranja koje dolazi s dužim vežbama.

2. Ako ste umorni zato što ste već mesecima sedeli po cele dane

Pozovite prijatelja da vam se pridruži u brzoj 30-minutnoj šetnji. Šetnje su odlične za ulazak u svet fitnesa jer postoje manje šanse od povreda i iznenadnog srčanog udara, ali su opet dovoljno intenzivne i ispunjuju vas osećajem da ste nešto postigli.

3. Ako ste umorni jer ste previše vežbali

U slučaju ovakve vrste umora dobro je da radite nešto što vas pokreće, ali ne toliko da se znojite - igrajte se frizbijem ili lagano provozajte biciklom. Najbolja rehabilitacija nakon preteranog vežbanja su lagane i neizazovne aktivnosti koje pojačavaju cirkulaciju. Zbog njih ćete ozdraviti puno brže nego da se "odmarate" gledajući TV.

4. Ako ste umorni jer ste išli na spavanje u 3 sata

U ovom slučaju jednostavno preskočite vežbe i idite u krevet. Ako se prošle noći niste dovoljno naspavali, 20-minutna poslepodnevna dremka može vam pomoći da prebrodite dan, a nakon noćnog sna od sedam ili osam sati ćete se sledeći dan osećati dovoljno snažno za bilo koju vežbu.

Pratite nas i na Tviteru: PRVA