Pet mitova o ravnom stomaku

Svi želimo da imamo ravan i seksipilan stomak. Naročito kada je leto na pragu. Iako se mnogi od nas mnogo trudimo, rezultati izostaju jer vrlo često nailazimo na pogrešne informacije o tome kako se dolazi do ravnog stomaka. Evo pet mitova u koje ne treba nikako da verujete.

.

Što više trbušnjaka

Mnogo trbušnjaka ne dovodi do čvrstih stomačnih mišića. Istina je da ih svako poseduje. Samo su sakriveni ispod debelog sloja masnoća na stomaku. Ukoliko želite toniran izgled, morate da se fokusirate da spržite taj sloj koji pokriva vaš stomak. Ključ je da se ne opterećujete oko trbušnjaka, već na sagorevanje masti.

Gladovanje

Ponekad, možda pomislite da je izgladnjivanje jedini način da izgubite kilograme i dobijete ravan stomak. Gladovanje ne samo da nije efikasno, već je i opasno za celokupno telo. Možda mislite da smanjenje velikog unosa kalorija može da dovede do brzih rezultata. Jako je važno da razumete da je ljudski organizam kompleksan. Rezultat tome, izgladnjivanje može da poremeti metabolizam. Samo će to da uspori rezultate. Bitno je da ne gladujete, već da jedete zdrave obroke više puta dnevno. Manje jela može da bude ključ mršavljenja, ali izgladnivanje nikako.

Suplementi i pilule za mršavljenje

Pa, pilule ove vrste mogu da budu svakako primamljive. Postoji mnogo tableta i suplemenata koje tvrde da će dovesti do fravnog stomaka. Ipak, ne trebate da padate na to, jer ne postoji "magična tableta" dostupna na tržištu. Ustvari, tablete i suplementi imaju veću verovatnoću da naškode vašem novčaniku nego pokažu rezultate na stomaku. Umesto kljukanja tabletama, bolje da spržite kalorije sa intenzivnim treninzima.

Pakovani dijetalni proizvodi

Postoji dosta pakovanih namirnica koje se smatraju da su dobro rešenje za mršavljenje. Obično su takva pakovanja puna rafinisanog šećera. Takođe, postoji i nekoliko veštačkih sastojaka koje vaše telo ne treba. Neki sastojci u ovakvim pakovanjima hrane ne dovode do mršavljenja. Čak, mogu da sadrže i visoke kalorijske vrednosti. Trebalo bi da izbegavate ovakvu vrstu pakovanih namirnica i držite se nutricionističke ishrane. Cela zrna su svakako dobar izbor.

Izbegavanje ugljenih hidrata

Dosta smo slušali i čitali da izbegavanje ugljenih hidrata mogu da budu dobri i za vaše zdravlje, kao i liniju. Ipak, ako ste neko ko veruje u to, to je na vašu žalost. Možete da jedete ugljene hidrate dok mršavite. Pomenuto ranije, jako je važno da izbegavate pakovane namirnice i držite se ovsenih pahuljica, celih zrna žitarica i braon pirinča. Drugim rečima, da konzumirate složene ugljene hidrate, rađe nego da ih potpuno izbegavate.

PROČITAJTE JOŠ: Doručak za mršavljenje