Gimnastičarka Anđela Đurđević smanjila grudi u želji da ode na Olimpijadu: Dignem ruke da vidim gredu i ne vidim je... (VIDEO)

Mnogo se u Srbiji u poslednje vreme govori o takozvanim estetskim zahvatima, bolje reći nadrilekarima koji su ženama naneli nepopravljive povrede. Lekari koji su specijalizirali u estetskoj hirurgiji svojim, naročito mladim pacijentima, uglavnom ne savetuju nepotrebne operacije. Ali, ponekad one rešavaju ozbiljne zdravstvene i životne probleme.

Anđela Đurđević, gimnastičarka, foto: video_media_lib
Anđela Đurđević, gimnastičarka, foto: video_media_lib
.

Sportisti su dobar primer, pa je tako naša gimnastičarka Anđela Đurđević nakon što je smanjila grudi na dobrom putu ka osvajanju medalja. Nju je operisao dr Predrag Matejin , hirurg, specijalista plastične/estetske i rekonstruktivne hirurgije.

Za samu operaciju kaže da spada u one komplikovane i da treba da je rade "odrasli" hirurzi. Traje tri do četiri sata, a oporavak posle traje nekoliko nedelja do mesec dana.

Anđela je drugačije rešila svoj problem

Dok većina devojaka i žena, mašta o većim, čvršćim ili jednostavno savršenim grudima koje se danas viđaju u časopisima i na društvenim mrežama, verovali ili ne, za većinu profesionalnih sportiskinja, bar dok traju njihove sportske karijere, velike grudi znaju da budu prava noćna mora. Anđela Đurđević, reprezentativka Srbije u gimnastici deo je jedne drugačije priče u odnosu na one na koje smo navikli, jer je ona zarad sportskog uspeha, u osamnaestoj godini smanjila grudi.

"Hoću nešto da uradim, dignem ruke da vidim gredu i ne vidim je, eto banalan primer, al' zaista ume da smeta. Na primer, ne mogu toliko da skočim, koliko bih inače htela, nego se sve nešto kao sakrivam. Imam tih psihičkih poremećaja kada je to u pitanju", iskrena je Anđela.

Anđela se gimnastikom bavi od svoje pete godine i punih 13 godina, osvajala je gotovo sva takmičenja u zemlji i regionu na kojima je nastupala. Talenat je stoga nesporan i šampionski kaže Aleksandar Pandurov, trener Sokolskog društva Vojvodina, ali Anđela je smatrala da bi upravo smanjenje grudi i rešavanje takoreći tog tereta, moglo da je odvede na sledeću Olimpijadu. I u taj se proces odgovorno upustila.

"To se dešava i u drugim sportovima, to je normalno, ali nisam video kod nje da je to njoj nešto teško", kaže Pandurov.

Operacija je nakon ozbiljnih konsultacija i analiza sa lekarom uspešno obavljena u Novom Sadu, a Anđela jedva čeka da nastavi tamo gde je stala, ali ovoga puta poletnija, brža i veruje još sjajnija.

.

Izvor: Prva TV, B92.net