Uz ova 3 jednostavna napitka rešićete se masnih naslaga na stomaku dok ste rekli KEKS!

Previše masnoće na području stomaka smatra se veoma opasnim za zdravlje srca, a čak su i mršave osobe u opasnosti od razvoja kardiovaskularnih bolesti ako u tom predelu imaju višak masnoće.

Ilustracija, foto: Halay Alex/Shutterstock
Ilustracija, foto: Halay Alex/Shutterstock
.

Trčanje, vožnja biciklom, plivanje - bilo koji oblik vežbanja koji ubrzava rad srca je dobrodošao ako želite da se rešite viška masnoće na području stomaka. Studija od pre par godina, objavljena u magazinu "American Journal of Physiology", tvrdi da će 20 kilometara trčanja nedeljno najbolje pomoći pri skidanju masnih naslaga s područja stomaka.

Proces možete da ubrzate tako što ćete u ishranu dodati određene namirnice, ali i čajeve koji će pomoći, posebno ako ih pijete pre spavanja.

Napici koji tope kilograme ako ih pijete pre spavanja

KRASTAVAC, LIMUN, PERŠUN
Ovaj napitak možete lako da pripremite u sopstvenoj kuhinji, jer ne zahteva posebne sastojke i verovatno sve što vam je potrebno već imate u kući.

Krastavci su poznati po malom broju kalorija i velikoj količini vode. Drugi važan sastojak za gubitak kilograma je peršun koji deluje kao prirodni diuretik i sadrži vitamine A, B, C koji kontrolišu zadržavanje vode u organizmu dok spavate. Limun će napitku dati bolji ukus, a može i da pomogne da creva i probavni sistem bolje rade. Sve sastojke stavite u blender, dodajte vodu i uključite ga. Napitak konzumirajte pre spavanja.

ZELENI ČAJ
Vežbanje i zeleni čaj idu ruku pod ruku i pomažu da brže sagorite masnoće sa stomaka. Zeleni čaj predstavlja pravi rudnik antioksidanasa koji sprečavaju nakupljanje štetnih stvari u organizmu. Skuvajte ga pre spavanja, a on će odraditi svoj posao dok vi sanjate.

ČAJ OD ĐUMBIRA
Jedna šolja ovog toplog napitka pre spavanja poboljšaće probavu, smiriti nadutost i ostale probleme, a zdrava probava će pomoći kod gubitka kilograma jer se tako eliminišu svi toksini iz organizma kako bi on mogao da apsorbuje esencijalne nutrijente, piše Ordinacija.