Zdravlje

Jedna čaša ovog napitka pre obroka, topi i najupornije salo! (RECEPT)

Dobro je poznato da jabukovo sirće ima niz lekovitih svojstava kada je lečenje u pitanju, ali pored toga, ono topi i najupornije kilograme!

19.08.2020. - 09:00h
Rešite se i najupornijeg sala uz ovaj napitak!
Rešite se i najupornijeg sala uz ovaj napitak!foto: Depositphotos/NoirChocolate

Ukoliko planirate da skinete koji kilogram viška, jabukovo sirće biće vam od velike pomoći. Nutricionisti napominju da je ovaj napitak vrlo moćan, ali da sa njim ne treba preterivati i koristiti ga predugo. Napominju da najbolje rezultate daje uz redukovanu ishranu i umerenu fizičku aktivnost.

Tvrdnja da jabukovo sirće pomaže u mršavljenju nije samo obična tvrdnja, već je i naučno dokazana. Jabukovo sirće daje osećaj sitosti i pojačava osetljivost na insulin, poboljšava proces varenja i izlučivanja suvišnih materija iz organizma.

Sirćetna kiselina ubrzava probavu i varenje proteina koji su važni u izgradnji i funkcionasnju određenih hormona, posebno hormona rasta. Ovaj hormon je veoma značajan za brzinu našeg bazalnog metabolizma. Drugim rečima, jabukovo sirće ubrzava probavu, ali i proces trošenja kalorija i same masti kraće vreme ostaju u našem organizmu.

Beta-karoten, koji se nalazi u jabukovom sirćetu, takođe potpomaže razlaganju masnih naslaga.

Ovako pripremljen napitak daće odlične rezultate:

Sastojci:

- 2 kašičice jabukovog sirćeta
- 2 kašičice meda
- jedna šolja tople vode

Ova količina se pije pre svakog obroka, ne više od 2 nedelje uzastopno.

Napomena: Ukoliko osetite da vam izaziva neprijatnost u želucu, stvara kiselinu i gorušicu i slično, prestanite sa upotrebom, piše Stil.