Zdravlje

Kombinacija sa magičnim dejstvima: Iz ovih razloga treba da počnete da pijete vodu sa limunom!

Limunov sok ima veliki broj benefita za organizam, pa biste trebali da ga uvrstite u svoju ishranu. Savet je da se pije barem jedna čaša dnevno, na prazan stomak.

23.09.2019. - 11:00h
Limun i voda
Limun i vodafoto: Depositphotos

Limunov sok ili limunova voda se prave tako što se u mlaku vodu dodaju kriške limuna i nakon toga je potrebno da ona odstoji oko 12 sati pre konzumiranja.

Limun oboluje vitamnom C, pa je zato odličan u jačanju imunog sistema i borbi protiv gripa i prehlade. Poboljšava funkciju imunološkog sistema, a redovna konzumacija izbacuje toksine iz organizma.

Limunova voda je odličan detoks čitavog organizma. On smanjuje kiselost organizma koja je glavni krivac za nastanak velikog broja upala. Ako patite od artritisa, napitak od limuna je savršeno rešenje koje može da umanji upotrebu lekova. Limnova voda učinkovito smanjenju upale u zglobovima i ublažava bol i ukočenost.

Limun
Limunfoto: Depositphotos/jag_cz

Ako se pije redovno, limunova voda može da olakša gastroezofagealnu refluksnu bolest kao dodatak kompleksnom tretmanu. Zbog velike količine kalijuma, efikasno sprečava stvaranje kamenca u bubrezima.

Limun sadrži pektin koji je sjajno sredstvo za suzbijanje apetita. Zbog toga doprinose gubljenju kilograma, a značajno ublažaju bolove u mišićima nakon treninga. Konzumiranje limuna povezano je sa smanjenim kardiovaskularnim bolestima. Osim što ima obilje vitamina i minerala, voda sa limunom pojačava alkalnost i poboljšavaju celokupno zdravlje.

Izvor: Stil