Da li vam je dijeta zaista neophodna?

S obzirom na to da nam mediji plasiraju proizvode i reklame koje forsiraju idealnu građu, opsesija hranom i težinom odavno pogađa naše društvo i stvara iluziju da je sreća izražena u kilogramima. Pročitajte tri saveta kako da prekinete negativne misli...

.

Recite sebi Stop!

Prva stvar koju morate uraditi jeste da prekinete sa ludim mislima o dijeti. Ne radi se o dijeti: reč je o zdravim navikama u ishrani. Sigurni smo da ste ovo čuli milion puta, ali ako napravite dobre izbore u ishrani, dijeta vam neće biti potrebna. Kada vaše misli postanu negativne, glasno recite sebi Prestani!Negativne misli nam ne pomažu da uspemo, već nas samo uništavaju.

Pratite svoje misli

Odvojite vreme da upisujete svoje misli i osećanja zašto osećate potrebu da budete na dijeti ili zašto mislite da morate da izgubite težinu. Zašto bih se samo preko leta osećala lepo, zašto to ne bi trajalo čitave godine? Dok beležite svoje misli, odvojite vreme da objasnite svoje emocije i način ishrane. Ako primetite određeni šablon i da se nešto može promeniti izaberite zdravije načine ishrane i odvucite sebe od loše hrane.

Prihvatite svoje telo

Zapamtite da sreća nije izražena u kilogramima, već u srcu i onome kako živite život. Kada preuzmete kontrolu nad svojim životom, ostalo će krenuti samo od sebe.

Izvor: b92.net/superžena