Zdravlje

Da li ste znali da su ovih PET namirnica prirodni afrodizijaci?

Afrodizijaci postoje oduvek - ovih dana imamo plave pilulice, a u prošlosti se takav učinak pripisivao raznoraznim namirnicama, pa i onim prilično sumanutim tipa mlevenog roga nosoroga ili tibetanskoj gljivici... Ipak, najbolje učinke daju ovih pet namirnica. a to su potvrdili i naučnici.
01.12.2018. - 13:30h
Foto: thinkstock
Foto: thinkstock

Avokado - bogat je vitaminima E i B6, koji sprečavaju razvoj bolesti srca i omogućiti lakši protok krvi. Namirnica je bogata nezasićenim masnim kiselinama koje poboljšavaju rad srca, a sve što odgovara srcu i cirkulaciji, odgovara i vašem seksualnom životu!

Bademi - sadrže cink i vitamin E, minerale i vitamine koji su po svemu sudeći dobri za seksualno zdravlje i reprodukciju. Selen će pomoći ako vas brine izdržljivost, a vitamin E podstiče cirkulaciju. Cink je mineral koji podstiče otpuštanje muškog polnog hormona i jača libido.

Banana - sadrži bromelain, enzim koji pospešuje muški libido. Banane takođe mogu da pomognu onima koji ne pucaju na "duge staze" jer kalijum i roboflavin povećavaju nivo energije i izdržljivosti

Kafa - muškarcima može biti od velike koristi u borbi s erektilnom disfunkcijom kada je u pitanju teskoba zbog seksualnog odnosa. Stres i napetost mogu ostaviti trag na muškoj psihi, pa su tako značajni faktori koji inhibiraju seksualne aktivnosti. Kafa može da pomogne pri ublažavanju tenzije, da rasprši stres i dopusti "koncentrisanje na posao".

Semenke susama - cink se nalazi i u poznatom afrodizijaku kamenicama, ali kažu stručnjaci da su semenke susama sasvim dobra zamena.

Izvor: metro-portal.hr