Zdravlje

Unosom ovih vitamina pomozite svom telu koje je stalno pod stresom

Stres je neizbežan u životu svakog čoveka. Bez obzira da li vam posao oduzima mnogo energije i košta vas živaca ili jednostavno uvek kasnite, pojava stresa je neizbežna, a upravo je on jedan od glavnih krivaca za mnoge 'moderne' bolesti. Zbog toga se okrenite ovim vitaminima i pomozite svom telu da prebrodi stres...
21.10.2018. - 10:00h
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Jedite ribu

Dokazano je da omega-3 masti snižavaju nivo hormona stresa i adrenalina i drže ih pod kontrolom zato je preporuka da riba postane nezaobilazna namirnica koju ćete konzumirati barem tri puta nedeljno. Za sve one kojima ova izuzetno hranjiva namirnica nije omiljena, postoje suplementi kojima je omega-3 masti moguće nadoknaditi.

Pijte vodu s limunom

Voda s limunom ima brojne prednosti. Naime, citrusi su puni vitamina C koji je jedan od ključnih boraca protiv stresa, a napitak je zaista jednostavno pripraviti.

Telo obožava Sunce

Iako naše telo upija vitamin D iz sunčevih zraka, poznato je da je Sunce postalo itekako opasno. Uz kremu s visokim zaštitnim faktorom, boravak na sunčevim zracima bit će odlično za organizam i opuštanje, a za sve ostale trenutke, uvek možete da konzumirate suplemente s navedenim vitaminom.

Izvor: fashion.hr