Zdravlje

Svetski dan dijabetesa: Čokolada je zdrava namirnica, a Prva.rs i Torras daruju najbrže sladokusce

Svetski dan dijabetesa predstavlja najveću svetsku kampanju u borbi protiv ove bolesti sa ciljem podizanja svesti javnosti u vezi značajnog javnozdravstvenog problema.
14.11.2017. - 11:21h

Svetski dan dijabetesa, 14. novembar, obeležava se na inicijativu Međunarodne federacije za kontrolu dijabetesa i Svetske zdravstvene organizacije.

Kako je dijabetičarima u ishrani unos slatkiša strogo zabranjen, u tekstu koji sledi bavimo se upravo dozvoljenim slatkišima za dijabetičare.

Konzumacija čokolade poseduje brojna blagotvorna dejstva za naše telo, ali kod većine dijeta, čokolada nije preporučljiva, jer se smatra visoko kaloričnom hranom zbog velike količine šećera i masti.

Kako bi se eliminisali negativni efekti šećera na organizam, šećer je zamenjen prirodnim zaslađivačima, te su tako nastale dve linije Torras čokolada, jedna zaslađena maltitolom, a druga steviom i eritritolom.

A koja je njihova tajna?

Tajna maltitola je što se sporo i nekompletno apsorbuje u organizmu, te ne dovodi do naglog povećanja glukoze u krvi. Stevia, zamenjuje šećer, ne sadrži kalorije, i ne utiče na pojavu karijesa.

Uz pomoć prirodne arome, prirodnog voća, Torras čokolade vam pružaju slatko, a zdravo zadovoljstvo. Zbog prirodnih zaslađivača se preporučuju deci, kod ishrane osoba sa dijabetesom, alergičnih na gluten, te svih ljubitelja čokolade željnih zdravlja i uživanja!

Torras čokolade se mogu naći u svim bolje snabdevenim apotekama i prodavnicama zdrave hrane. Izeberite vaš omiljeni ukus i prepustite se uživanju!

Na svetski dan dijabetičara, Prva.rs i Torras daruju tri najbrža posetioca sajta, sa po tri čokolade.
Svoje podatke, ime i prezime, adresu na koju će vam biti isporučene čokolade, pošaljite na e-mail adresu

poklon@prva.rs.

Dobitnici će biti obavešteni mailom.