Primenite sledeće navike i sprečićete opadanje kose

Kosa se neguje iznutra, ne spolja.

.

Opadanje kose najčešće se javlja u prelaznim godišnjim dobima, kada vam se organizam navikava na promene temperature. Pošto nas uskoro čekaju topliji dani, ova pojava je moguća. Ako ste primetili da gubite više od 100 dlaka dnevno, nemojte paničiti. U nastavku vam otkrivamo koji su još uzroci opadanja kose, kao i načine kako da problem rešite.

Najčešće su to hormonske promene, starenje, suviše hlorisana voda, stres i umor, nezdrava ishrana i manjak gvožđa u organizmu. Takođe, gubitak kose može biti znak ozbiljnijeg oboljenja, zato vam savetujemo da svakako posetite dermatologa koji će vam pravilno ustanoviti razlog opadanja.

Devojke često zaboravljaju da se kosa, kao i recimo nokti, neguju iznutra, a ne spolja. Zato su za zdravu i jaku kosu potrebna zdrava ishrana i što manje stresa.

Ako ste pušač, pokušajte da apstinirate, jer duvan smanjuje protok krvi u vlasima, što usporava rast kose. To isto važi i za alkohol.

Pored toga što bi trebalo da ishranu obogatite svežim voćem i povrćem, važno je da kosu zaštitite i unošenjem vitamina B, jer je on neophodan za rast kose, cirkulaciju krvi i ublažavanje stresa.

Izvor: womenshealthmag.com