Volite više pse ili mačke?

Nizu istraživača koji analiziraju razlike između ljubitelja pasa i mačaka pridružio se i "Fejsbuk" ispitujući ponašanje čak 160.000 ljubitelja životinja.

.

Analizirajući korisnike koji su postavljali fotografije životinja, "Fejsbuk" je zaključio da je 30 posto ljudi koji su delili slike mačaka "singl", u poređenju sa 24 odsto onih koji su pokazivali fotografije pasa. Mit o usedelici u godinama okruženoj mačkama je razbijen jer je istraživanje pokazalo da ljubitelja maca ima u svim uzrastima i među oba pola.

Potvrđeno je da su ljubitelji pasa ekstrovertniji i društveniji (u proseku imaju 26 prijatelja više) i očekivano, češće žive na selu jer njihovim prijateljima treba više prostora. Ali, mačkaroši su pozivani na više događaja, a prednost u druženju daju onima koji razumeju njihovu ljubav prema krznenim životinjama. Takođe, od njih ćete češće čuti žalopojku da su umorni.

Kad je reč o zabavi, i tu se razlikuju. Ljubitelji maca preferiraju kućne aktivnosti, poput gledanja televizije, filmova i čitanja knjige na udobnom kauču. Vole naučnu fantastiku i akciju, dok njihovi rivali uživaju u ljubavnim pričama. Mada im se ukus razlikuje, tačke spajanja su serija "Sajnfeld", film "Veliki Getsbi" i crtani "Zaleđeno kraljevstvo" u kojima su obe grupe uživale.

Izvor: novosti