Univerzalni pokloni za sve prilike koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Postoje ljudi kojima je biranje poklona pravo uživanje, a postoji i dobra većina onih kojima je samo razmišljanje o tome da bi trebalo da pronađu poklon prava muka.

PR
Ilustracija Foto: EZ-Stock Studio/Shutterstock
Ilustracija Foto: EZ-Stock Studio/Shutterstock
.

Ovo je sasvim normalno jer nije lako otkriti šta bi to bilo idelano za osobu koju baš i ne poznajete najbolje ili za nekoga koga poznajete, ali znate da je specifičan ili da ipak već ima sve ili jednostavno tvrdi da ne želi da gomila stvari.

U idealnom slučaju, poklon bi trebalo da bude nešto što neće čučati na dnu neke fioke, nešto što nije samo dekorativno, već i korisno i kao šlag na torti - nešto za šta osoba za koju se nabavlja poklon i ne zna da joj je potrebno.

Evo par idealnih rešenja koja su u toj meri univerzalna da mogu da posluže za gotovo svaku priliku:

Putovanja u Barselonu, Beč, Budimpeštu

Za ovaj poklon ne morate previše da poznajete osobu koju darujete - odličan je i za veridbe, godišnjice, za 18. rođendane,... Poklon mogu biti i letovi za Barselonu ili organizovana vikend tura za Beč ili rezervacija smeštaja u Budimpešti. Naravno, destinacije mogu biti i bliže i dalje, a jedino što je bitno jeste da ne uzimate ponude sa fiksnim datumima. Na primer, za letove se mogu kupiti namenski vaučeri koji obično važe oko godinu dana, a isto se može koristiti i za smeštaj i različite ponude agencija.

Satovi nikada ne izlaze iz mode

Verovatno da ne postoji predmet koji se više uklapa u ideju autentičnosti, funkcionalnosti i nečega što možda nije neophodno, ali može biti veoma zgodno kao što su to satovi. Zapravo, ženski i muški satovi su jedan od najčešćih poklona za 18. rođendane, mature i godišnjice i to sa razlogom: mogu se pronaći jako lepi i kvalitetni satovi za svaki budžet i zaista su poklon koji će retko koga ostaviti ravnodušnim.

Pored navedenog, satovi se čine idealnim poklonom jer će podsećati osobu koja ga nosi na osobu koja joj je sat i namenila svakoga puta kada pogleda u njega, a tu je i simbolika koja prati sat kao poklon - kada se poklanja sat, poklanja se i vreme.

Jedino što je bitno jeste obratiti pažnju na ukus osobe kojoj će se sat pokloniti.

Boca vina

I poslednje, ali ne i najmanje važno, vino je veoma koristan i univerzalan poklon. Koristan jer, ako ništa drugo, čak i da se pokloni osobi koja ga neće konzumirati, ona ga uvek može iskoristiti za vredan poklon koji će proslediti dalje.

Univerzalan jer, vino se može pokloniti za svaku priliku. Ono može predstavljati i romantičan, ali i poklon u korporativne svrhe.

Ono što je sigurno jeste da vino neće ostati zaboravljeno na polici, a ukoliko se poklanja pravom ljubitelju i poznavaocu vina, onda je još veće uživanje pronaći vrstu koja će ga obradovati. U tom slučaju, najbolje je posetiti neku od prodavnica kojima je prodaja vina specijalnost, a u kojima se odim bogate ponude može dobiti mnogo preporuka i korisnih informacija, naročito za one koji se ne razumeju u vinsku kulturu.