Roditeljima se ne sviđa kako izgleda: "Ne dozvoljavaju deci da se igraju sa mojom"

Manekenka Alt Džodi radi kao model. Za potrebe posla često izgleda pomalo zastrašujuće, prerušena u vampira, sirenu, vikinga, što se ne dopada ljudima iz njene okoline. Zbog toga neki od njih ne dozvoljavaju svojoj deci da se druže sa njenom.

.

.

"Ja sam gotičarka i drugi roditelji ne dopuštaju svojoj deci da budu prijatelji s mojom, požalila se manekenka Džodi iz Piblsa u Škotskoj. Ona radi kao model, a često i pozira u kostimima vampira, vikinga ili sirena. Zbog specifičnog izgleda, koji neguje i privatno, izopštena je pred školskim vratima.

Rekla je da drugi roditelji ne dopuštaju svojoj deci da budu prijatelji s njenom decom, jer ona izgleda zastrašujuće.

Džodi ima dvoje dece, ćerku od šest godina i trogodišnjeg sina, a žive zajedno u maloj zajednici. Vrlo je prepoznatljiva u okolini, zbog svojih jedinstvenih tetovaža, pirsinga i crvenih pramenova, a zbog toga je izbegavaju građani.

Rekla je da su drugi roditelji zabranili svojoj deci da budu prijatelji s njenom i kaže da uvek stoji sama kada ih uzima iz škole.

"Često se susrećem sa negativnim pogledima, pogotovo kada idem u kupovinu ili u park. Mislim da to može izgledati prilično zastrašujuće za ljude koji nisu edukovani o tome, što mogu da razumem", priča Džodi Alt.

Kažu joj da je sigurno obožavatelj sotone, što nije istina. "To nema veze s verom, to je sloboda izražavanja", objašnjava ona.

"To je jednostavno žalosno jer i moja deca su izložena tom negativnom načinu razmišljanja, odnosno nekakvom oprezu prema ljudima koji su drugačiji", istaknula je, piše 24sata.hr.

Kada vas ljudi ne poznaju, skloni su da sude o vama, kao što je suđenje o knjizi po koricama. "Nisam čudna, samo imam čudan izgled."

Smatra da to nije negativna stvar, veruje da je sve u percepciji i poput umetnosti – "Možda oni to ne razumeju, ali to je u redu."

"Učim svoju decu da se moraju lepo odnositi prema svima, čak i ako izgledaju malo drugačije. Ne želim da misle da ne mogu biti ono što jesu ili žele. Ponekad se dogodi i da me gledaju kao da sam ukrala svoju decu", kaže.

Istakla je da se njen jedinstveni izgled ističe jer živi u tako maloj zajednici, i tako se izdvaja od svih ostalih. Dodaje kako to ne vole svi u gradu, i kako joj nije nije baš prijatno zbog toga.