Nova sezona u Filharmonji

Beogradska filharmonija otvoriće u petak 19. septembra novu koncertnu sezonu. Uoči predstojeće američke turneje program koncerta biće posvećen delima značajnih američkih kompozitora.

Pod upravom rezidencijalnog dirigenta Vladimira Kulenovića, biće izvedena neobična dela savremenih američkih kompozitora Koriljana, Rauza i Adamsa, kao i ostvarenje iz "američkog perioda" profesora kompozicije na Berkli koledžu u Bostonu Vuka Kulenovića, a program će biti završen kompozicijama Geršvina, Bernštajna i Ajvza.

Beogradska filharmonija nastupaće u oktobru 2014. godine u Čikagu, Klivlendu, Vašingtonu i Njujorku, u dvoranama gde su nastupala najpoznatija imena svetske scene, a neki od tih umetnika biće gosti i u novoj koncertnoj sezoni tog orkestra.

Sa Beogradskom filharmonijom u sezoni 2014/2015. nastupaće Vadim Rjepin, Emanuel Paji, Zoltan Kočiš, Midori, Nelson Freire i Eliso Virsaladze, a uveden je i novi ciklus kamerne muzike "Optimizam na kašičicu".

Stogodišnjici Velikog rata posvećen je ciklus "Rat i mir", a šef dirigent Muhai Tang biće domaćin ciklusa "Iz šefove kuhinje", dok će i u novoj sezoni biti nastavljeni "Klasični ciklus" i "Bižarte", posvećen neobičnim delima i instrumentima.

Više informacija: Beogradska filharmonija