Najstarija žena na svetu proslavila 128. rođendan: Za svoju SAHRANU ima POSEBNE ZAHTEVE (VIDEO)

Konzumiranje svežeg mleka i divljeg spanaća pomoglo je Džoani Mazibuho da doživi duboku starost i ovih dana proslavi svoj 128 rođendan. Ova starica iz Južnoafričke Republike mogla bi da bude najstarija živa osoba na planeti, ako je suditi po njenim dokumentima.

.

.

U njenoj ličnoj karti piše da je rođena 1894. godine. Džoana je preživela britansku kolonizaciju, aparthejd i dva svetska rata.

Ona je novinarima rekla da je odrasla na farmi kukuruza svojih roditelja i da je najstarija od 12 dece.

“Tako smo dobro živeli na farmi, nije bilo nikakvih problema”, priseća je ona, prenosi cdm.me.

Džoana kaže da je odrasla na kravljem mleku i na divljem spanaću, i da, iako sada jede brzu “modernu” hranu ponekad joj nedostaje život kakav je nekad vodila.

Ova 128-godišnjakinja ima problema sa sluhom, ali je dovoljno samostalna i bez problema se sama kreće po kući. Sa svojim suprugom Stivenom, koji je bio stariji od nje imala je sedmoro dece, od kojih je još dvoje živo. Ova starica može da se pohvali da ima 50 unuka i praunuka, piše Metro news.

Njena šira zajednica pokušala je da pronađe način da je uvrste u Ginisovu knjigu rekorda. Jedan od njih je i seoski prorok koji se i dalje nada da će u toj nameri uspeti.

“Verujem da je Džoana odavno trebalo da bude upisana u Ginisovu knjigu rekorda. Ceo svet bi znao za nju, ali nikada nije kasno”, rekao je prorok.

Ni sama Džoana nije sigurna kako je uspela da toliko poživi. Sada ima dve želje:

“Kada umrem moraju da zakolju kravu. Moraju dobro da me sahrane, ako žele da im nikada ne smetam”, rekla je ona.

Njenu priču detaljnije možete poslušati u snimku u nastavku: