Britanci potroše pet meseci života pričajući o vremenu

Izgleda da se neki stereotipi ipak temelje na istini: nedavno istraživanje pokazalo je da Britanci u proseku provedu pet meseci svog života ćaskajući o vremenu.

.

Studija, kojom je bilo obuhvaćeno 2.000 odraslih osoba otkriva, takođe, da se vremenska problematika pojavljuje u razgovoru otprilike tri puta dnevno.

Konverzacije o temperaturi, suncu ili kiši obično traju nešto manje od tri minute, što zbirno iznosi devet minuta dnevno, odnosno jedan sat sedmično.

Pored toga, Britanci imaju naviku da postavljaju barem jedan komentar o vremenu nedeljno na nekoj od društvenih mreža, a potroše i 11 minuta nedeljno proveravajući vremensku prognozu na televiziji, telefonskoj aplikaciji ili na internetu.

Većina Britanaca smatra da je vreme zgodna tema za neobavezno ćaskanje s nepoznatom osobom ili popunjavanje praznine kada konverzacija iznenada zamre.

"Britance često kritikuju da vazdan pričaju o vremenu, a izgleda da je to zaista tako. Samim tim što je promenljivo i nepredvidljivo, vreme je česta tema razgovora", navela je Ema Rasel, predstavnica kompanije sportske odeće Heli Hansen koja je naručila istraživanje.

"Vreme može puno da utiče na naše aktivnosti i raspoloženja, zato mi toliko i razgovaramo o njemu", zaključila je ona, prenosi list Telegraf.

Istraživanje otkriva da Britanci najviše razgovaraju o hladnoći, a potom o kiši, vetru i vrućini.

Među ostalim omiljenim temama su dnevna vremenska prognoza i rasprava o tome da li je bila tačna ili pogrešna.

Vreme će najčešće biti tema u razgovoru sa nepoznatom osobom, zatim sa starijom osobom, kolegama s posla, prijateljima i na kraju roditeljima.

Prvo što će čak sedam od 10 Britanaca uraditi ujutru nakon buđenja jeste da provere kakvo ih vreme očekuje pogledom kroz prozor ili slušanjem prognoze.

Izvor: tanjug