Odlazak u Jolki Palki ili Lažna uzbuna u Aleji zaslužnih" Mirjane Đurđević od 12. maja u prodaji

Mašta nagrađivane spisateljice Mirjane Đurđević sa mnogo šarma i duhovitosti vodi slučajeve Prljave Inspektorke Harijete u različite avanture…

.

Ovoga puta piše roman o škakljivoj temi emigranata-bogataša, koji vrvi od humora, groteske i sarkazma.

Znate li kako žive ugledni Srbi u ledenoj, voljenoj Moskvi? A posebno Familije sa Interpolovih poternica?

Detektivka Harijeta se prinudno vraća iz invalidske penzije kako bi rešila najteži i najkomplikovaniji slučaj sa kojim se usamljena, klimakterična žena može susresti: majčinu galopirajuću demenciju usred narastajuće sveopšte besparice. Ne bi li zbrinula majku u staračkom domu Manjifiko, prinuđena je da prodaje dušu, pokazaće se, odbeglim duhovima iz prošlosti. Kao u tipičnoj srpskoj zabludi, sve do potpunog razrešenja, novac pristiže iz Amerike, a ljubav iz Rusije.

Jedna od najoriginalnijih spisateljica na ovim prostorima, dobitnica mnogobrojnih književnih nagrada i priznanja, Mirjana Đurđević, napisala je roman o škakljivoj temi emigranata-bogataša, koji vrvi od humora, groteske i sarkazma.

Prepuna je preokreta i zavrzlama, ali i dubokih ljudskih protivrečnosti, paradoksa i nedoumica, čija će vas mešavina nasmejati do suza.

„Samo Mirjana Đurđević ume i sme da napiše ovako duhovit roman o starosti, demenciji i avetima iz prošlosti. Uključujući i one koje pišu memoare.“ Vladimir Arsenić

Roman „Odlazak u Jolki Palki ili Lažna uzbuna u Aleji zaslužnih“ od četvrtka, 12. maja možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.