Narod koji je u 2015. godini potrošio 215 milijardi dolara na putovanja!

To znači da su u odnosu na 2014. godinu potrošili 53 odsto više novca za obilaske i uživanja u inostranstvu. Znate li o kome je reč?

.

Kineski turisti su prošle godine potrošili rekordnih 215 milijardi dolara u inostranstvu, što je za 53 odsto više u odnosu na njihovu potrošnju iz 2014. godine, prema podacima WTTC-a.

Uprkos krizi na berzama i usporavanju druge najveće svetske ekonomije, kineski turisti su po potrošnji i po broju putovanja pretekli turiste iz razvijenih zemalja, uključujući i Amerikance. Prošle godine, Kinezi su realizovali 120 miliona putovanja u inostranstvo.

"Najveći deo ovog rasta se duguje širenju srednje klase", izjavio je predsednik Veća David Skovsil.

Turisti iz Kine preferiraju putovanja po Aziji kada prvi put napuštaju svoju zemlju. Evropa i SAD su popularne destinacije, kao i države sa labavijom viznom politikom, pokazalo je istraživanje WTTC-a.

Popularne destinacije za putovanja, poput Nemačke, Britanije i Islanda, imale su benefita od priliva kineskih turista, ali i Australija i Novi Zeland.

Japan je imao najviše koristi od dolaska kineskih turista zahvaljujući devalvaciji jena i relaksiranoj viznoj politici za posetioce iz Kine.

Stariji turisti biraju putovanja u organizovanoj grupi, dok mlađi vole da samostalno putuju u inostranstvo, pokazalo je istraživanje Veća.

Izvor: Source