Zanimljivosti

10 Nostradamusovih predviđanja za 2016. godinu

Za sobom je ostavio mnoga predviđanja čija preciznost do danas zapanjuje ljude, a evo šta nas, po njemu, očekuje 2016. godine.
23.12.2015. - 12:22h

Mišel de Notr Dam (1503-1566), poznatiji kao Nostradamus, do danas je ostao najpoznatiji prorok u istoriji čovečanstva. Za sobom je ostavio mnoga predviđanja čija preciznost do danas zapanjuje ljude. Između ostalog, predvideo je i sledeće značajne događaje u istoriji:

Veliki požar u Londonu

Nostradamus je u svoje vreme zapisao "Mnogi će životi biti odneseni u Londonu koji će '66 goreti".

Zaista, između 2. i 5. septembra 1666. godine veliki požar je harao Londonom i uništio centralne delove grada. Procenjuje se da je vatra uništila domove 70.000 stanovnika, što je stravično kada se uzme u obzir da je London u to doba imao 80.000 žitelja, a sve je počelo od požara u kući i pekari Tomasa Farinora, pekara kralja Čarlsa II.

Francuska revolucija

"Ljudi ugnjeteni pod plemstvom ustaće i pobuniti se" govorio je Nostradamus, što se i dogodilo 1789. godine, kada se dogodila Francuska revolucija.

Nostradamus je zapisao "Izgubljena stvar, sakrivena vekovima, biće pronađena. Paster će biti obožavan i slavljen, poput božanstva".

Pasterova dostignuća

Luj Paster je bio mikrobiolog i hemičar koji je eksperimentalno potvrdio da su bakterije izazivači bolesti. Pronašao je metodu za zaštitu namirnica poznatu kao pasterizacija. Postavio je osnove imunologije unapređenjem metoda vakcinacije i pronalaskom vakcine protiv besnila. Nostradamus je takođe predvideo da će Paster biti obeščašćen silnim glasinama i klevetama, i zaista je 1995. godine nastao pravi skandal kada je jedan istoričar objavio knjigu u kojoj je tvrdio da je Paster ukrao zaključke svojih rivala kako bi stvorio vakcinu.

Najupečatljiviji stihovi u njegovoj knjizi Proročanstva povezani su za fašističkog vođu Adolfa Hitlera:

„Doći će jedan koji će na zavodljiv način, pokušati učiniti ispruženom rukom, ono što se stisnutom šakom nije moglo... (Pozdrav Hitleru).”

„Kad dođe iz krajnjih njenih krajeva (Austrija), Šef germanski na zlatno prestolje seda, dama službenica videće svoj kraj (Vajmarska republika), jer nije mogla savladati svoje teškoće.”

Nostradamusova predviđanja za 2016. godinu

 

10. Obama će biti poslednji predsednik Amerike

Nostradamus je zaista predvideo pobedu Obame na izborima iz 2013. godine, ali je rekao i da će on biti poslednji predsednik. Da li to znači da je došlo vreme da Amerika gubi ulogu supersile sveta?

9. Neobične vremenske prilike

U svojim zapisima Nostradamus piše da će se klima sve više menjati u sve kraćem roku. "Voda će rasti, a zemlja će sve više tonuti" glasi njegov zapis. 

8. Neobičan raspored planeta

Nostradamus navodi i da će se ove godine raspored planeta izmenjati, i da će ove promene izazvati ogromne i tragične posledice na Zemlji. 

7. Bliski istok gori

Predviđanje Nostradamusa za 2016. godinu kaže da će benzin i ulje u Zalivskim zemljama na Bliskom istoku biti zapaljeni.

6.  Eksplozija na Bliskom istoku

Mnoge eksplozije desiće se na Bliskom istoku, a Nostradamus tvrdi i da će avioni padati sa neba naredne godine. 

5. Kraj sveta

Kako navodi prorok, rat u Iraku biće prvi signal da će svet kakav znamo uskoro nestati.

4. Igrice u Beloj kući

Nostradamus u svojim spisima navodi da "Bela kuća" igra ratne igrice, i da ima plan za uništenje sveta, a da taj plan počinje na Bliskom istoku.

3. Topljenje polova

Jedno od najdramatičnijih proročanstava Nostradamusa, sa najvećom šansom za ispunjenje - možda ne ove godine, ali prema tvrdnjama naučnika, ovo je sasvim realna mogućnost.

2. Sudbina Izraela

Nostradamus u svojim predviđanjima kaže da će Jerusalim biti opkoljen sa svih strana, a "jedna zapadna sila" (verovatno Amerika) će pomoći Izraelu u borbi.

1. Rusija je mirotvorac 

Ukoliko se Rusija ne ujedini sa Evropom i zapadnim zemljama u toku narednog velikog rata, onda će ona odigrati ulogu mirotvorca, tvrdi Nostradamus.

Izvor: dnevno.rs