Na ovom mestu žive vanzemaljci?

Area 51 (Oblast 51), svima poznata najtajanstvenije oblast na svetu, omiljena je tema i mesto teoretičara zavere koje uporno, već duže od pola veka tvrde da se u njoj nalaze vanzemaljci, kao zarobljenici američke Vlade ili kao oficiri za vezu s vanzemaljskim civilizacijama....

.

I

nače Oblast 51 (engl. Area 51) je američka vojna baza koja se nalazi u Nevadi, na oko 180 kilometara od grada Las Vegasa. Nastala je 1955. godine. Ovo je visoko čuvana baza za ispitivanje aviona i novih oružja. Zbog te tajnosti došlo se i do sumnje da se ovde vrše ispitivanja nad vanzemaljskim letelicama i bićima kao i uspostavi kontakata sa vanzemaljcima

U nastavku teksta donosimo vam deset činjenica posvećenih "Oblasti 51" i svemu onome što o tom tajnom mestu niste znali. Naravno, za neke ste možda čuli a za neke ne....

1. Area 51 se u trenutku gradnje zvala Rajski ranč, da bi posle postala poznata samo kao Ranč, a to je napravljeno kako bi se što lakše privuklo građevinske radnike koji nisu bili previše oduševljeni perspektivom gradilišta usred ničega

2. Oko ciele baze postavljeni su senzori pokreta, a duž cele oblasti patrolira unajmljeno osiguranje poznato pdo imenom kao "Camo Dudes", zbog kamuflažnih uniformama u kojima patroliraju

3. U blizini baze Area 51 (Oblasti 51" nalazi se SF javna kuća u kojem se klijenti mogu obući kao, recimo, Darth Vader ili spavati s ženskim storm troopericama.

4. Postojanje Area 51 vlada SAD je službeno priznala tek pre nešto više od 2 godine - 2013. godine! CIA tvrdi da se radi o mestu za testiranje vazdušnoh i tehnologija nadzora.Da li je tako ili ne postavlja se pitanje više od 50 godina ?

5. Iz baze su često poletali mlazni avioni prema ostalim bazama u SAD, a oni koji su letjeli u Maine u povratku su nosili tovare jastoga za kantinu unutar baze.?!

6. Vazdušni prostor oko Area 51 poznat je pod kodnim imenom "R-4808" i površine je 37x40 kilometara. Neautorizobvani letovi ovim vazdušnim prostorom povlači za sobom vojni sud i dugogodišnji zatvor.

7. Zabavni sadržaji u bazi su skromni - tenisko igralište od cementa i kuglana ( a šta je ispod toga bog i vosjka SAD-a samo znaju!). Radio talasi su dolazili do baze samo naveče a nema ni TV signala.

8. U blizini Oblasti 51 napravljen je najveći atmosferski nuklearni test u istoriji, na lokaciji Yucca Flats, jačine 5 bombi bačenih na Hiroshimu!

9. Američka vojska trebala je osigurati ljude i opremu za film Dan nezavisnosti, ali kako se u filmu spominje Area 51, odustali su od pomoći filsmnkoj ekipi.Pitajte se zašto?

10. Sovjetski špijunski avioni navodno su snimali Area 51 u infracrvenom spektru, jer je baza bila prepuna kartonskih maketa za zavaravanje.

Izvor: zanimljivosti dana