Istina o vatrogascu koji je vratio mače iz mrtvih!

Ovih dana na jutjubu se vrteo snimak vatrogasca koji je povratilo mače koje se onesvestilo od dima. Još zanimljivija i humanija priča stoji iza ovog događaja...

.

Kada je požar ugašen vatrogasac Kori Kalanik ušao je u objekat da proveri da li je sve u redu. Dok je obilazio zadimljene prostorije, primetio je nešto maleno na podu i shvatio da je to onesvešćeno mače. Podigao ga je i obavestio svog nadređenog da će napustiti lokaciju da bi pokušao da povrati nesrećnu životinjicu.

Uz pomoć maske za kiseonik za decu, vlažne krpe i vode, uspeo je da ohladi i povrati mače, što je trajalo oko 20 minuta. Nakon što je snimak ovog događaja preplavio internet, donirano je dovoljno maski za kiseonik koje su specijalno prilagođene za životinje. Tako da sada svaki vatrogasni kamion u freznu ima po jednu masku za životinje. Takođe su svi prihodi zarađeni od reklama na "jutjubu" uplaćeni klinici koja se brine o životinjama spašenim iz požara.

Još jedan vatrogasac, Kobi Džouns otkrio je da vatrogasci češće iz požara spasavaju životinje, nego ljude.

"Većina ljudi uspe da izađe iz objekta, ali male životinje uglavnom ne uspeju. Baš juče smo spasili štene pit bula, sada je dobro. Najmanje jednom nedeljno nađemo neku životinju u ugašenoj zgradi. To su uglavnom štenci, jer starije životinje uspeju da se izvuku, snalažljivije su i bolje poznaju prostor. Tako da najčešće nalazimo štence i mačiće", otkrio je Kobi.