Uhapšen jer je krio ptičija jaja u... gaćama

Carinici na aerodromima svakodnevno se suočavaju sa veoma interesantnim pokušajima švercovanja. A jedan pokušaj u Australiji posebno je interesantan...

.

Nije čudno kada carinici na aerodromu uhapse one koji pokušavaju da prokriumčare narkotike čija je cena veoma visoka i koji su štetni po zdravlje. Ali, jedan čovek pokušao je da prošvercuje ptičija jaja. I to u svojim gaćama.

Naime, jedan Čeh uhvaćen je dok je pokušavao da prokriumčari 16 ptičijih jaja u svom donjem vešu na aerodromu u Sidneju.

Tridesetdevetogodišnji putnik koji je u Sidnej došao iz Dubaija prolazio je rutinsku carinsku kontrolu kada su ga carinici sklonili sa strane. Oni su na skeneru primetili, a potom i oduzeli ptičija jaja koja je ovaj Čeh krio u svojim gaćama.

"Carinici su pronašli su 16 jaja u predelu prepona jedne osobe", kaže Tim Ficdžerald portparol australijske carine i dodao da veterinarski timovi trenutno rade na otkrivanju kojoj ptičijoj vrsti pripadaju pronađena jaja.

Australijska carina se često suočava sa pokušajem kriumčarenja divljih životinja.

"Pokušaji ilegalnog unošenja divljih životinja može da bude veoma okrutno po samu životinju i neretko se završava njihovim uginućem. Zbog toga je uvoz životinja strogo kontrolisan, a svaki pokušaji ilegalnog unošenja se strogo sankcionišu", kaže Ficdžerald.