Uskoro razgledanje Boke Kotorske i iz podmornice

Direktor kotorske kompanije "Montenegro Submarine" Ilija Pajević najavio je skoru mogućnost razgledanja Boke Kotorske iz podmornice, što bi bila novina u turističkoj ponudi Crne Gore.

.

Biće omogućeno i razgledanje peraških ostrva.

"Za domaće i strane goste narednog meseca sa dve podmornice vozićemo ture od Kotora do Mula, Prčanja i Perasta. U planu su i ekskurzije po želji turista, a vožnje podmornicom planirane su u dnevnom terminu od osam do 19 sati i u noćnom od 20 sati do ponoći", rekao je Pajević.

Prema njegovim rečima, podmornica je registrovana da pored skipera može da primi još 13 ljudi, a cena po satu po osobi iznosiće 12 evra.

"Podmornice su na putu iz Pule i danas su negde oko Zadra. Idu morskim putem, jer je tako jeftinije budući da su šire od tri metra i da bi prevoz drumom koštao zbog toga mnogo više", rekao je Pajović i dodao da je i to potvrda da se radi o kvalitetnim plovilima koja su već nekoliko godina hit u turizmu Hrvatske.

Pored Kotora i Boke, radiće ovog leta i na bečićkoj plaži, a prevoziće i na relaciji od marine u Budvi do ostrva Sveti Nikola.

"Plovila imaju po šest jakih reflektora tako da su predviđene i za noćne ture", naveo je Pajević.

Predviđeno je i panoramsko razgledanje peraških ostrva uz mogućnost da se vidi padina, vožnja uz obalu uz opcije pristajanja, a zakup po satu iznosi 120 evra.

"Iako je reč o podmornici, ovo plovilo ne roni, već je omogućeno da se u delu koji je dva metra ispod vode vidi podvodni svet. To omogućavaju neprobojna stakla jaka kao ona na blindiranim automobilima", istakao je Pajević.

Izvor: Tanjug