Napali mamu da je neodgovorna što je dete ostavila samo u parku, jer je morala do toaleta

Jedna mama iz Velike Britanije našla se na meti kritika nakon što je ostavila trogodišnju ćerku samu u parku kako bi obavila nuždu u obližnjem toaletu. Na roditeljskom forumu "Mumsnet" opisala je situaciju u kojoj se našla.

devojčica sama na igralištu, foto: YuliaTabakova/Shutterstock
devojčica sama na igralištu, foto: YuliaTabakova/Shutterstock
.

“Čim smo došle u park, obe smo morale do toaleta. Ona je svoje obavila, rekla sam joj da me čeka, ali ona je otrčala na igralište. Nije htela da me čeka.Bila je bez mene dve minute”, napisala je majka, koju je zanimalo što bi drugi napravili u toj situaciji, odnosno smatraju li da je pogrešila.

“Samo trenutak je dovoljan da dete padne, povredi se, da ga neko otme ili da pobegne. Ne bi trevalo da je ostavljate samu ni jedan sekund. Mora naučiti da ne može da ode ako ste joj rekli da vas čeka”, napisala je jedna osoba zapanjena njenom odlukom.

“Nemojte to nikada raditi. Nikad ne znate ko 'vreba' na dete”, upozorila je druga.

Bilo je i onih koji su je zbog poteza prozvali glupom, prenosi tuzlanski.ba.

“Ne može trogodišnje dete donositi odluke. Očigledno je da ovde nedostaje roditeljskog nadzora”, “Ona je dete od tri godine, a ti si roditelj. Jako nepromišljeno”, “Nema šanse da dete ostavim bez nadzora u parku, previše je mogućnosti za katastrofu”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama...