Verujte na reč onima koji znaju iz prve ruke: Ove stvari nikada ne naručujte u restoranu! Evo i zbog čega!

Kada su radnike restorana pitali šta nikada ne bi jeli u istima, ovo su bili odgovori!

Ilustracija, foto: Depositphotos/jolopes
Ilustracija, foto: Depositphotos/jolopes
.

Ispitani su radnici u restoranima o tome što nikada ne bi jeli upravo u restoranu, bilo da se radi o otrovanju hranom, bakterijama koje vrebaju ili načinu držanja hrane…

AJSBERG SALATA

Pristupačna, uvek dostupna i dugotrajna. No, upravo je ona jedna od stvari koju ne biste trebali naručivati u restoranima jer plaćate previše za namirnicu koja je bezukusna, a glavni joj je sastojak voda, čak 95 posto. "Možemo reći da je skuplja 20 posto od prave vrednosti", navodi šef kuhinje u restoranu Prima u Kaliforniji, Piter Čestejn. Dodaje kako razne bakterije mogu pronaći mesto u pukotinama salate. Iako se salata pere, poslužuje se vlažna – što je crvena zastavica. Uz kombinaciju te mlake vode i klasičnog dresinga od majoneza koji se služi preko nje, samo je pitanje kada će se katastrofa dogoditi.

POPULARNI OBROCI

Možda mislite da su najprodavaniji obroci na meniju najzdraviji i nasigurniji, ali pripazite jer će se i u restoranima takva hrana verovatno pripremiti unapred, a ona hrana koja se pakuje u folije i vrećice ima dovoljno vremena da se u njoj razvije svašta što može uzrokovati kasnije zdravstvene probleme. Savet izvršnog direktora restorana Expert Witness, Hauarda Kenona je da naručite manje popularnu opciju koja će se verovatnije pripremati odmah pre posluživanja. "Bilo šta što stoji na čekanju, još ako je prekriveno majonezom, verojatno nije dobar odabir" dodaje.

BESPLATNI ZALOGAJI

Orašasti plodovi, perece i ostale besplatne stvari se često ne poslužuju sveže otpakovani kada vi sednete za sto. Možete to slikovito sebi predočiti – kao da jedete hranu iz ruku stranca. Zgodna je i informacija kako se uveče verovatno pospremi i stavi sve zajedno sve ono što je preostalo, kako bi se narednog dana poslužilo opet.

Izvor: Stil