Zanimljivosti

Pre 40 godina su ove bliznakinje bile STRAH I TREPET! Za sebe kažu da su "prirodno jezive", a pogledajte kako danas izgledaju...

Ovih dana se u bioskopima prikazuje nastavak filma „Doktor Slip“ (Doctor Sleep) u kojem se pojavljuju čuvene bliznakinje iz film „Isijavanje“ – Luiz i Lisa Burns. Gledaoci se poslednjih dana pitaju šta se desilo sa njima dvema, jer su svoj prvi filmski angažman imale sa samo 12 godina. Danas izgledaju neprepoznatljivo!

10.08.2020. - 13:00h

Imaju 52 godine, i za sebe kažu da su „prirodno jezive“.

Reditelj filma „Isijavanje“ Stenli Kjubrik je bio siguran da hotel Vidikovac ne može da bude jezivo mesto bez ove dve devojčice, koje se u filmu u toj sceni drže za ruke i stoje na dugom kraju hodnika.

"Mi smo prirodno jezive. Ali, vežbale smo za tu scenu da bude što napetija i neprijatnija. Izgovarale smo reči teksta koji smo dobili na takav način da ljude uplašimo", rekle su Luiz i Lisa za "Cosmopolitan".

Kako su bliznakinje objasnile, snimanje filma nije bilo strašno, ali da je za publiku bilo više nego neprijatno gledanje "Isijavanja".

"Videle smo ljude koji su nosili jezive maske, ali nas dve smo se osećale kao dive koje su pozvane na neku fensi žurku. Nije bilo nimalo strašno za nas. Bile smo u pratnji odraslih i naši roditelji nisu morali da brinu. Podržavali su nas u želji da se bavimo glumom".

Film "Isijavanje" star je 40 godina, ali ga ljudi i dalje gledaju i dalje se plaše. Film zasnovan na romanu Stivena Kinga iz 1977. godine je izabran od strane Nacionalnog filmskog regista Amerike kao jedan od najvažnijih horor filmova svih vremena, piše zena.blic.rs.