Policajac zaustavio vozača koji je jurio po auto-putu! Nije ni slutio da se u kolima borio sa zmijom otrovnicom! Pogledajte prizor

Australijanac Džimi (27) doživeo je jedno neprijatno isksutvo tokom vožnje, koje ne bi poželeo ni najgorim neprijateljima. Dok je vozio autoputem, osetio je kako mu se nešto mota između nogu.

policija, foto: Depositphotos
policija, foto: Depositphotos
.

Čim je spustio pogled, imao je šta i da vidi. Susreo se oči u oči sa australijskom smeđom otrovnicom. Bio je svestan da mora da se izbori za život. Jednom rukom je držao volan, i održavao vožnju na autoputu, dok je drugom pokušavao da obomta sigurnosni pojas oko zmije. Uspeo je da stane sa strane puta i izvadi nož.

Džimi ju je bacio na zadnje sedište automobila, i odmah požurio do obližnje bolnice, jer je sumnjao da ga je zmija ujela za nogu.

Australijska smeđa zmija je inače jedna od najsmrtonosnijih na svetu. Živi na području čitave Australije. Pri ugrizu izlučuje malu količinu otrova, ali vrlo opasnu.

Procenjuje se da je ova vrsta zmije usmrtila više ljudi u Australiji nego sve ostale zajedno. Broj vrsta otrovnica u Australiji, inače, nadmašuje broj neotrovnih zmija, prenosi Jutarnji.hr.

U putu do bolnice, vozio je 123 km/h, zbog čega ga je zaustavila policija. Šta se desilo, pogledajte u nastavku...