Zanimljivosti

Silikonske lutke koje izgledaju kao prave bebe: Nekima su čak jezive, a evo kako izgledaju i koliko koštaju (FOTO/VIDEO)

Uz svaku njihovu lutku dolazi sertifikat o autentičnosti i integrisani čip kako bi kupac uvek mogao da proveri radi li se o originalu. U ponudi imaju i lutku Avatar koja je identična likovima iz istoimenog filma

17.06.2020. - 09:30h

"To je prava silikonska beba kojom upravljaju minijaturni motori, a počne da se pokreće sama od sebe jednostavnim pritiskom na leđa. Tada se aktiviraju dve minute disanja i sisanje prsta ili flađice, što se postepeno smanjuje dok ona ne zaspi", objašnjavaju u firmi Babyclon koja ih proizvodi i dodaju da se u bebi nalazi mali akumulator koji se puni na struju, piše 24sata.hr, prenosi B92.net.

Model o kom govore stoji vrtoglavih 5850 dolara, što je gotovo 5300 evra.

Pogledajte u videu kako ta beba izgleda:

Modeli koje ne pokreće motor staju od oko 875 do 2980 evra.

Nekima su ove lutke fantastične upravo zato što su vrlo realistične, dok drugima deluju pomalo jezivo.

Imaju i Avatara

Cena ovakve lutke je oko 2050 evra.

"Model se zove 'Avatar Asleep' (Avatar spava), a inspirisan je neverovatnom i plemenitom Na'vi humanoidnom rasom koja obitava u prekrasnom mesecu Pandora kao što je prikazano u filmu AVATAR", objasnili su u kompaniji Babyclon.

Uz svaku njihovu lutku dolazi sertifikat o autentičnosti i integrisani čip.

"Čipovi su integrisani u svaku silikonsku lutku i nalaze se u našoj bazi podataka pre izlaska iz proizvodnje. Na ovaj način uvek možete da proverite je li vaša lutka originalna i datum kada je napustila fabriku", kažu u kompaniji.