NEPOGREŠIVO: PET koraka da saznate kakav parfem vam najviše odgovara i najbolje stoji! P.S. Može vam pomoći i zrno kafe ili...

Odabir pravog mirisa može da bude podjednako teško kao i pronalazak partnera za ceo život. Izbor je neverovatno veliki, a niko ne želi da pogreši – svako želi da pronađe miris koji mu savršeno odgovara. Uz ovih pet saveta u tome ćete i uspeti!

Svako želi da pronađe miris koji mu savršeno odgovara, foto: Depositphotos/olly18
Svako želi da pronađe miris koji mu savršeno odgovara, foto: Depositphotos/olly18
.

1. Bez žurbe

Brzinski prolazak kroz parfimeriju i kupovina prvog parfema koji vam padne pod ruku - ne nikako? Ako tražite parfem „za duže vreme“, onda je potrebno da izdvojite i dovoljno vremena za pronalazak pravog mirisa. U krajnjoj liniji, ne odgovara svaki miris vašoj koži i ono što se na prvi pogled učini dobrim. Parfeme ne bi trebalo kupovati odmah nakon testiranja. Svoj favorit nanesite direktno na kožu, izađite iz prodavnice, a onda nakon sat ili dva ponovo pomirišite. Ako vam se miris još uvek sviđa, može otići u kupovinu! Za dobre stvari treba vremena, savetuje Miss7.

2. Punom parom napred!

Sveže i voćno? Ili radije slatkasto-orijentalno? Parfem ističe različite karaktere na sasvim poseban način. Bez obzira na to kakvu ulogu priželjkujemo – važno je da nosimo parfem s uverenjem, onaj s kojim možemo da se identifikujemo. Dakle, razmislite o svom karakteru, razmislite o tome kakvom vas doživljavaju drugi – i krenite u odabir…

3. Prava pratnja u šopingu

Kod nabavke parfema važna je prava pratnja. Naravno da nam se čini zgodno da u šoping povedemo partnera – u krajnjoj liniji, on će nas i najviiše "mirisati". To je ok, ali ne zaboravite da parfem iznad svega kupujete za sebe, a već je poznato da se ukusi razlikuju. Osim toga, nauka je dokazala da žene imaju istančanije čulo mirisa od muškaraca. Dakle, verujte sebii eventualno povedite najbolju drugaricu sa sobom.

4. Isprobavati, isprobavati, isprobavati?

Kod kupovine parfema je jako bitno kako i gde se nanosi. Nije poenta da isprobate što više parfema, već da isprobavate ciljano. U suprotnom ćete završiti u oblaku od 20 različitih mirisa, a to ni sigurno neće biti od koristi, osim što ćete dobiti glavobolju. Obratite se prodavcima za stručnu pomoć, kažite kakve parfeme ste već koristili i koji mirisi vam se sviđaju. Mirise isprobavaj na neutralnoj papirnojj traci, a ne odmah na koži. Na svaki zglob mogu doći po dva favorita. Ne zaboravite: strpljenje je ključ uspeha! Nakon nekog vremena će se parfem stopiti sa prirodnim mirisom vaše kože i tek tada će se razviti u punom intenzitetu .

5. Neutralizovanje

Ako vam se ipak nos "prepuni" mirisa, zrnca kafe ti mogu biti od velike pomoći. Da, dobro ste pročitali. Jednostavno pomirišite nekoliko zrna kafe koje ste prethodno poneli sa sobom i opet ćete imati „dobar osećaj za miris“. U pojedinim parfimerijama će vas sami ponuditi zrncima kafe, a u nedostatku istih, biće dovoljno da par sekundi mirišete neki odevni predmet od pamuka koji na sebi nema parfem ni omekšivač.