Kad je najbolje vreme da se verite, venčate ili planirate dete? Izračunajte svoje najsrećnije dane u godini!

Numerologija slično kao i astrologija pokušava da predvidi važne događaje i datume u vašem životu. Umesto da se ravna po znacima zodijaka, numerologija se – baš kao što joj i ime kaže – u svojim predviđanjima oslanja na matematiku. Važne detalje vaše ličnosti i životni put koji vam je zacrtan, numerologija objašnjava brojevima na lestvici od jedan od devet. Pogledajmo kakvu vam sreću predviđaju brojevi!

Numerologija mnogo toga može da vam otkrije, foto: Depositphotos/vlastas
Numerologija mnogo toga može da vam otkrije, foto: Depositphotos/vlastas
.

Postoje brojne internet stranice koje će umesto vas izračunati važne brojeve u vašem životu, a mi ćemo vam dati temeljni prikaz načina po kojem računanje u numerologiji funkcionše. Osnovno načelo numerologije zasniva se na redukovanju brojeva. Da biste dobili broj zasnovan na datumu vašeg rođenja, morate zbrojiti sve brojke iz datuma.

Ako ste rođeni 19. juna 1973, morate rastaviti datum na pojedinačne cifre i onda zbrojiti brojeve 19-06-1973 na sledeći način: 1 + 9 + 6 + 1 + 9 + 7 + 3, što iznosi 36. Budući da se numerologija koristi ciframa od 1 do 9, broj 36 morate dalje da svedete na jednu cifru, odnosno na 3 + 6, što je jednako 9. Dakle, svaki važan datum u vašem životu, čak i vaša ličnost, određeni su brojem 9.

Najsrećniji dan različit je za svaki broj
Baš kao i svaki horoskopski znak, tako i svaki broj ima različite kvalitete koji ga krase. Budući da svako od nas ima svoj broj, tako nam neće svima isti dan u godini biti najsrećniji. Evo kako ćete izračunati broj svog životnog puta.

Vaš datum rođenja ključan je u određivanju praktično svega što se tiče numerologije. Da biste saznali koji dani u mesecu su najsrećniji za vas, moraćete datumu rođenja dodati i datum na kalendaru. Kada pronađete datum kojem je zbir cifara jednak zbiru cifara datuma vašeg rođenja, pronašli ste svoj srećan dan!

Najbolji dan za veridbu
Dan kada ćete se veriti za svog životnog partnera gotovo je jednako važan kao i dan vašeg venčanja. Naravno, pod uslovom da osoba s kojom želite da zaplovite u bračne vode oseća isto što i vi. Numerologija vam može reći koji je dan u mesecu, na osnovu vašeg broja, najsrećniji dan za veridbu.

* 1 i 8: 1., 19., 28. dan u mesecu
* 2 i 7: 7., 16., 25. dan u mesecu
* 3 i 5: 9., 18., 27. dan u mesecu
* 4 i 6: 6., 15., 24. dan u mesecu
* 9: 5.,14., 23. dan u mesecu

Kada bi trebalo da se venčate?
Odabir datuma venčanja težak je sam po sebi, a tome još pridodajte muku oko odabira restorana, jelovnik, goste... Srećom, tu je numerologija koja vam nepogrešivo ukazuje na to koji datum u mesecu bi trebalo da odaberete za ovaj važan događaj ukoliko želite da ostatak života provedete u sreći i veselju. Budući da je brak veza između dve osobe, za odabir najsrećnijeg datuma morate da saberete svoj i partnerov broj.

Ako je vaš životni broj 4, a partnerov 7, broj koji ćete dobiti je 11. Kad zbojite 1+1 dobićete broj 2. Bilo koji datum u mesecu koji se može svesti na broj 2 vaš je najsrećniji datum za stupanje u bračni odnos.

Planiranje potomstva
Praktično je nemoguće odrediti tačan datum kada ćete začeti dete, ali numerologija može da odredi koja je godina najbolja za začeće. Ovo najpre zavisi od vašeg ličnog godišnjeg ciklusa, tvrdi numerologija.

Možete da odredite u kojoj ste godini svog ličnog ciklusa tako što ćete cifre iz svog rođendana dodati ciframa godine u kojoj se trenutno nalazite.

Ako je vaš rođendan 30. decembra, a godina je 2019. sabraćete 3 + 0 + 1 + 2 + 2 + 0 + 1 + 9 = 18. Zatim ćete cifre 1 i 8 svesti na jednu i dobićete da je godina u kojoj se nalazite deveta godina vašeg ličnog ciklusa. Numerologija kaže da je šesta godina ličnog ciklusa najbolje vreme za začeće deteta.

Novac
U numerologiji, broj 8 smatra se brojem koji se veže uz novac i bogatstvo. Ukoliko želite da saznate koji će dani biti naročito važni za vašu finansijsku situaciju, morate svoj lični životni broj sabrati sa ciframa nekog datuma i redukcijom dobiti broj 8.

Međutim, premda se broj 8 veže uz bogatstvo, to ne znači uvek da će se nešto dobro dogoditi. Uprkos tome, kad planirate važne stvari vezane za novac, imajte na umu broj 8.

Samospoznaja
Dani koje možete svesti na broj 7 vezani su za proces samospoznaje – to su dani u kojima se bavite svojim unutrašnjim „ja“. Kakve to veze ima sa srećom?

Što više naučite o sebi, to je lakše krenuti u pravom smeru. Stoga, na dane koji su vezani za broj 7 zavirite u svoju unutrašnjost.

Posao i karijera
Datumi koje numerološki možete svesti na broj 5 najbolji su dani za promene i nove prilike u karijeri. Možda ćete dobiti unapređenje ili zasluženo priznanje na koje već dugo čekate. Numerologija takođe kaže da su takvi dani najbolji za prodaju.

U danima koje obeležava broj 5 krenite u akciju i preuzmite rizik - moglo bi vam se višestruko isplatiti!

Nije svejedno kada ćete kupiti kuću ili stan
Kao i u slučaju određivanja datuma venčanja, kada morate da vodite računa i o broju vašeg partnera, u slučaju kupovine kuće ili stana morate odrediti numerološki broj vašeg novog doma.

Ukoliko se nekretnina na koju ste bacili oko nalazi na kućnome broju 324, saberite cifre 3, 2 i 4 i dobićete da je numerološki broj kuće 9. Ukoliko je i vaš životni broj 9, ta kuća je pravi odabir za vas! Povrh toga, morate znati da je šesta godina ličnog životnog ciklusa najbolja godina za kupovinu doma, piše Ordinacija.hr.