Zanimljivosti

Koliko god da hotelska soba izgleda čisto, OVAJ predmet nikako ne dodirujete golim rukama!

Iako na prvi pogled može da vam se učini da su sobe veoma čiste i da sobarice rade svoj posao kako treba, neke površine ostanu neočišćene i na njih se skupljaju bakterije duže vreme.

09.08.2019. - 08:06h
foto: Depositphotos/VitalikRadko

Iako na prvi pogled može da vam se učini da su hotelske sobe veoma čiste i da sobarice rade svoj posao kako treba, neke površine ostanu neočišćene i njima se duže vreme skupljaju bakterije. Zato vam savetujemo da nikako ne koristite daljinski upravljač.

Istraživanje u vezi sa čistoćom u hotelskim sobama sprovedeno je na Univerzitetu Hjuston i pokazalo je da daljinski koriste skoro svi gosti koji prođu kroz sobu.

Bez obzira koliko su vaše higijenske navike dobre i striktne, nikada ne znate kakve su navike vaših prethodinika i ko zna kakve su bakterije ostavili za sobom. Predlažemo vam da obavezno iskoristite sredstvo za dezinfekciju i očistite daljinski. Može da posluži i vlažan peškir ukoliko nemate dezinfekciono sredstvo pri ruci.

Jedan od trikova jeste da stavite daljinski u najlonsku foliju ili kesu i izbegnete da ga dodirujete, piše Express. Posle daljinskog upravljača, najprljaviji su prekidači na lampama, a na testiranju su analizirani brisevi 18 najčešće upotrebljivanih predmeta i najviše dodirivanih površina. Ono što je najviše zabrinulo naučnike jeste da se u 81 odsto uzetih briseva našlo i dosta bakterija iz fekalija.

Skrećemo vam pažnju i na posude za led u minibaru i savetujemo da koristite plastične kese za led. Ne postoji nijedan propis koji nalaže osoblju hotela da dezinfikuje posude za led.