Zanimljivosti

Lepo vreme, bose noge... Kako da sprečite nastanak žuljeva!?

Nove cipele mogu doneti dosta nevolja dok se ne „razgaze“. Da ne biste to čekali i da ne biste dobili žuljeve, postoji nekoliko načina da novu obuću omekšate i učinite je udobnom.

22.04.2019. - 14:00h
foto: Depositphotos

Nove cipele donose stari problem - žuljeve. A oni toliko znaju da se iskomplikuju i prerastu u ozbiljne plikove, da nam remete normalno funkcionisanje. Da vam se to ne bi dogodilo, reagujte što pre.

- Ogulite krompir srednje veličine i direktno ga stavite u novu cipelu, pa pustite neka odstoji preko noći. Omeškaće obuću i ujutru ćete u nju "uleteti" kao da je već razgažena.

- Natopite vodom čarape ili novine, pa ih dobro ocedite, ubacite u cipele i ostavite u njima da se suše. Kako se budu sušile, tako će se obuća širiti i rastegnuti taman koliko je potrebno.

- Kesu za zamrzivač napunite vodom i ubacite u obuću, pa njih stavite na 24 časa u zamrzivaču, kako bi se voda pretvorila u led koji će razgaziti cipelu.

- Napravite rastvor od alkohola i vode, u razmeri 50:50 i njime natrljajte cipele. Posle toga ih obujte i nosite oko pola sata.

Izvor: novosti