Zanimljivosti

Izbor vaše omiljene kafe otkriva kakva ste ličnost! Kakvu najčešće pijete?

Doktor Gary L. Venk piše u 'Psychology Today': "Kafa čini da se osećamo dobro, jer ona može da se uklopi u skoro svaki sistem nagrade koji je naš mozak razvio". Ima smisla da postoji veza između uma i vrste kafe koju pijemo. 

15.04.2019. - 16:00h
Kakvu kafu vi pijete?
Kakvu kafu vi pijete?foto: Depositphotos

Kafa je mnogo više od napitka - ona je ritual, vreme da razmislimo šta nas čeka u danu, vreme za ugodu i predah, vreme za koncentraciju… Da li ste znali da je vrsta kafe koju pijete zapravo u direktnoj korelaciji s vašom ličnošćui?

Šta najviše pijete?

Espreso

Ako pijete espreso, vi ste rođeni vođa. Radite vrlo naporno, a takođe igrate vrlo žestoko. Vaš tip A ličnosti čini vas osobom koja zna kako da odradi posao. Vaša prirodna marljivost inspirativna je drugima, na poslu i u društvenom životu.

Očito, kao osoba koja pije espreso, uživate u ukusu kafe i volite da su stvari jasne i direktne. Vaša jutarnja doza espresa je ono što vas pokreće i drži na čelu čopora svaki dan!

Dupli espreso

Ako pijete dupli espreso, vi verujete u logiku. Izuzetno ste praktična osoba i niste podložni hirevima kao neki vaši prijatelji. Kao i osobe koje piju obični espreso, vi ste vrlo marljiva osoba. Međutim, radite mnogo bolje sa jasnim, konciznim smerom od ostalih. Dajete najbolje od sebe na poslu kada vam šef kaže tačno što želi.

Pošto volite dvostruku dozu espresa, vama je potreban mali dodatni podsticaj kofeina da vas drži tokom dana. Vaš jutarnji napitak pomaže vam da se usredsredite i odradite svoj dan po savršeno logičkom redosledu!

Kafa s mlekom

Ako pijete kafu s mlekom, možda imate problema s donošenjem odluka. Opuštene ste prirode i kao rezultat, niste zabrinuti zbog preteranog analiziranja svake odluke. U stvari, vaša priroda je takva da dosta razmišljate i preferirate da vaša mašta razmotri sve opcije na ležeran način.

Pošto pijete kafu s mlekom, vi volite udobnost. Vaša jutarnja kafa s mlekom samo je jedna od onih malih udobnosti koje čine život zaista vredan življenja!

Kapućino

Ako pijete kapućino, vi ste vrlo sofisticirana osoba. Vaš osećaj za stil je vrlo uglađen. Za razliku od nekih vaših prijatelja, niste tip osobe koja voli grube šale. Više volite da su stvari malo otmenije. Takođe, imate vrlo kreativan um i vaša društvena priroda čini vas vrlo dobrim prijateljem.

Kapućino je jedno od otmenijih pića, tako da otkriva koliko ste sofisticirani (ili to želite da budete). Vaša jutarnja kafa određuje stilsko i kreativno raspoloženje dana!

Ledena kafa

Ako pijete ledenu kafu, vi ste vrlo uporan čovek. Imate proaktivan stav i nemate vremena za sitničavosti ili drame. Vrlo ste sigurni u izražavanju svog mišljenja i mislite o sebi kao o trendsetteru.

Kao neko ko je privučen ledenim napitkom u svako doba godine, na vas ne utiče vreme kao i na ostale ljude. Imate mnogo više kontrole nad svojim emocijama, a volite i da se kočoperite niz ulicu sa svojim ledenim napitkom u ruci!

Obična crna kafa

Ako pijete crnu kafu, vi vodite minimalistički stil života. Nija vam potrebna upečatljiva odeća ili kičasti nakit. Više volite direktan pristup u modi i u životu. Mirni ste iako ponekad možete biti skloni promenama raspoloženja. Zbog vaše jednostavne prirode imate širok krug prijatelja.

Vaša minimalistička narudžbina savršeno odgovara vašoj minimalističkoj osobenosti, a s crnom kafom u ruci spremni ste da započnete dan bez haosa ili gluposti!

Kafa sa šlagom

Ako pijete kafu sa šlagom, imate pomalo dvostruku ličnost. S jedne strane vi ste organizovani i sistematični, a s druge strane ste opušteni i malo neuredni. Svaki dan pokušavate da postignete savršenu ravnotežu između logičkih i kreativnih strana mozga.

Vaša minimalistička strana uživa u ukusu kafe dok vaša spontana strana voli slatki ukus šećera. Uz vašu kafu sa šlagom i šećerom u ruci, spremni ste za zabavan i produktivan dan!

Izvor: Atma.hr