Najskuplji taksiji od aerodroma do grada

Ukoliko se odlučite da nakon sletanja na aerodrom u Tokiju uzmete taksi kako biste stigli do centra grada to će vas koštati skoro 224 evra. Vožnja od 66 kilometara međutim, nije najskuplja kada se u obzir uzme cena po kilometru.

.

Najskuplja vožnja po kilometru izaćiće vas skoro 10 evra i to u Kopenhagenu gde transfer taksijem od aerodroma do centra grada iznosi 40 evra.

Najnovije istraživanje poredilo je vožnju taksijem od internacionalnih aerodroma širom sveta do centra grada pored kog su smešteni.

Istraživači su otkrili da je u Evropi najskuplji transfer od Gardermoen aerodroma do centra Osla sa cenom od 87 evra.

Taksiji koji su vozili od aerodroma u Sofji do centra grada bili su najpristupačniji po ceni od svega 2.5 evra. Iza Sofije nalaze se Bukurešt, gde taksi od aerodroma do grada iznosi 6 evra, i Istanbul sa cenom vožnje od 7 evra.

Na listi su još i Ženeva (26 evra), Brisel (35 evra), Barselona (30 evra), Pariz (44 evra), Amsterdam (42 evra), Milano (84 evra), Lisabon (17 evra), Atina (35 evra), Minhen (50 evra) i Dablin (25 evra).

Najjeftinija vožnja od aerodroma do centra grada van Evrope zabeležena je u Delhiju po ceni od 3 evra za 16 kilometara. Na Tajlandu vožnja od Suvernabhumi aerodroma do centra Bankoka iznosi 7 evra za put dugačak 29 kilometara.