Zanimljivosti

Saplela se dok je šetala ulicama Krita, a kada je shvatila šta je ispred nje ostala je u ŠOKU!

Britanski turisti postali su pravi heroji u Grčkoj i to sve zbog jednog plemenitog čina, a za sve je krivo saplitanje na ulici kritskog grada Agios Nikolaosa.
07.10.2018. - 14:00h
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Mladi britanski par Edvard Gibson (24) i Džesika Frenk (22) pronašli su kesu s novcem i to u iznosu od 7000 eVra tokom šetnje ulicama grčkog grada Agios Nikolaosa na Kritu.

"Saplela sam se za nešto dok smo šetali pored prodavnice. Uočila sam hrpu papira i tek kasnije, kada sam malo bolje zagledala shvatila sam da se radi o novcu. Ni u jednom trenutku nisam ni pomislila da bi trebalo da ga zadržimo", ispričala je Džesika za britanski "The Sun".

Kesu s iznosom od 7000 evra prijavili su policiji kojoj je trebalo 20 minuta da izbroji tačnu svotu novca koja se nalazila u njoj. Ubrzo su otkrili i vlasnika, odnosno vlasnicu. U pitanju je 60-godišnja žena, po zanimanju trgovac, kojoj je novac zarada.

Policija je Britance upoznala s vlasnicom koja ih je dočekala u suzama, zahvalna na njihovom plemenitom činu.

Pretpostavlja se da je gospođa vreću izgubila na putu do banke, a mladi par poručuje da ih raduje spoznaja da su učinili nešto tako veliko za nekoga. Iznos od 7.000 evra je prosečna godišnja zarada stanovnika Grčke.

Izvor: 24sata.hr