Zanimljivosti

Šta vam govori položaj tela psa tokom spavanja?

Psi vole da spavaju i za tu radnju biraju različite poze. Na leđima, stomaku ili nekako drugačije, to je izbor koji zavisi od samog psa. Ipak, položaj njihovog tela tokom sna može da znači nekoliko stvari.
15.09.2018. - 13:00h
FOTO: thinkstock
FOTO: thinkstock

Ako zaspe na boku Ako pronađete psa kako spava na boku, to može da znači da je pas srećan i da se oseća sigurno. Spavanje na boku može da nam kaže da je pas zadovoljan svojim vlasnikom i da mu je lepo pored njega. Pas je stekao poverenje u vas. 

Ako su šape ispod tela, rep dodiruje glavu, a spava sklupčano Veoma čest položaj za spavanje kod pasa je ovaj takozvani položaj lisice. Psi ovakvim položajem tela pri spavanju zadržavaju svoju telesnu temperaturu. Psi koji spavaju u ovom položaju nežni su, umiljati i prijateljski raspoloženi. 

Spavanje na stomaku, sa ispružene sve četiri noge Ako psi spavaju sa nogama ispruženim, na stomaku, a glava im dodiruje pod, to može da znači da je taj pas veoma energičan i živahan, pa mu taj položaj pomaže da brže reaguje. 

Spavanje na leđima, sa sve četiri uvisSpavanje u ovakvom položaju ne bi trebalo da vas zabrine. Pas jeste u ovom položaju najranjiviji, ali kada u vašem domu spava na ovaj način to je samo zbog toga što ima visok stepen poverenja i sigurnosti kada se nalazi pored vas. 

Spavanje na stomaku, dok je drugi deo tela savijen na jednu stranu Spavanjem u ovom položaju vaš pas ne može da se opusti u potpunosti, jer su mu mišići napeti. Međutim, to ne bi trebalo da vas brine mnogo, jer ne mora da znači da se pas ne oseća sigurno. Ako je pas avanturističkog duha i ako je veoma energičan, spavaće ovako. 

Spavanje na leđima sa zadnjim nogama u vazduhu Pas je srećan i opušten u ovakvom položaju, a upravo ta poza za spavanje mu pomaže da se oslobodi viška toplote. Aktivni i razdragani psi troše mnogo energije tokom jednog dana, pa im je potrebno da se rashlade dok spavaju. Posvetite se vašem psu, a on će na moge načine izraziti svoja osećanja i potrebe, ovo je jedan od njih.

Izvor: petface.net