Zanimljivosti

USA Today: Beograd je za provod, a ostatak Srbije...

Portal "USA Today“ napravio je listu zemalja koje zaslužuju mnogo više turista, a među njima našle su se Srbija, BiH, Makedonija i Crna Gora.
28.06.2018. - 13:00h
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Prema podacima iz UNTWO turističkog izveštaja, napravljena je lista zemalja sa najmanjom posetom turista.

“Srbiju posećuje 1,281,000 inostranih turista. Zaboravite švajcarske Alpe, Srbija je novo mesto za skijanje gde možete pronaći prazne staze i izazovan teren. Tokom godine, glavni grad Srbije Beograd privlači Evorpljane željne provoda svojim barovima i klubovima. Za one koji traže mirnije iskustvo u Srbiji, preporučuje se odlazak u neki od brojnih nacionalnih parkova, koji nude planinarenje, sportove u vodi i mnogo, mnogo prelepog pejzaža“, navodi se u tekstu.

Crnu Goru su nazvali „zemljom šest kontinenata“ i kulturološki veoma zanimljivom, a Makedoniju „šarenolikom“ nakon državnog projekta rekonstrukcije grada 2014. godine.

Za Bosnu i Hercegovinu koju godišnje posećuje 777,000 turista navodi se da joj je ostalo mnogo lepe zemlje otkako joj je Hrvatska, koju godišnje poseti 13 miliona inostranih turista, “uzela“ najlepše plaže i ostavila joj delić mora.

Na listi su se pored zemalja u regionu našli i San Marino, Lihtenštajn, Moldavija, Monako, Luksemburg i Jermenija.

Izvor: 92putovanja