Zanimljivosti

Muzički vremeplov "Nevernih beba" na BELEFU i Gitarijadi

Jedna od najvećih koncertnih atrakcija regiona, grupa „Neverne bebe“ ove godine obeležava 25 godina postojanja kroz seriju koncerata „25 koncerata za 25 gradova“ i snimanje dokumentarnog filma.
23.06.2018. - 16:00h
Foto Mirko Lazović
Foto Mirko Lazović

Za koncert u bašti SKC u okviru BELEF-a 30.juna vlada ogromno interesovanje a kao poslastica za sve fanove najavljuje se velika ekskluziva – gost iznenađenja ali i pojavljivanje Gorice Ponjavić Coontz, nekadašnjeg moćnog vokala benda koji je devedesetih žestokom rokenrol svirkom punio klubove i po nekoliko meseci unapred. Ovaj koncert biće poseban i zbog neuobičajenog akustik – elektrik repertoara sa velikim brojem pesama koje se ne izvode često, uz očekivane hitove. Gorica će prvi put nakon 15 godina stati na binu sa Milanom, Vlajkom i Ranđom sa kojima je u tadašnjoj postavi snimila pesme koje su obeležile jedno vreme: „Kaži gde je ljubav“, „Balkan“, „Jednom kad me ne bude“, „Lica“. Danas živi na Floridi i ne bavi se muzikom. „Neverne bebe“ će na koncertu u bašti SKC snimati i kadrove za dokumentarni film a o njihovoj muzici će govoriti ugledni sagovornici sa javne i muzičke scene, nekadašnji članovi benda i fanovi.

Dan ranije, 29.juna na Gitarijadi u Zaječaru, u ulozi hedlajnera druge večeri pokloniće fanovima žestok rok vremeplov uz dvostruki jubilej – 35 godina otkako je bend „Nova zemlja“ čiji su osnivači braća Đurđević pobedio na tada najprestižnijem rok festivalu, i četvrt veka „Nevernih beba“. Iste večeri, predstavnici PGP RTS uručiće im specijalnu nagradu. ​