Želite da se opustite? Probajte MASAŽU ZMIJAMA! Ovo su uputstva! (VIDEO)

Mnogo je vrsta relaksacije i terapije, a sve više je fizioterapeuta koji se trude da svojim klijentima pruže što inovativnije, ali sigurne tretmane.

.

Od klasične medicinske, sportske, aromatične, tradicionalne tajlandske, one sa vrućim kamenjem, sa himalajskom soli, refleksologija, anticelulitne, masaže koje izvode slepi maseri, a sada se u svetu nudi još jedna nova masaža - zmijama.

.

Proces je jednostavan, legnete na sto, a masažer na vas stavi svoje nekoliko povećih ljubimica, odnosno boe ili udavke. Ovaj tretman se praktikuje u Wholeness centru u Valiju Kotidžu u državi Njujorku.

Novinarka Biznis Insajdera je probala tretman i kazala je kako je takva masaža tradicionalna u Indoneziji i Izraelu, pa ga je potražila u svojoj domovini SAD.

Objasnila je kako se inače ne boji zmija, ali pre tretmana je ipak bila malo nervozna. Masažerka Serpentesa ovakvu uslugu zmijske masaže pruža već 15 godina.

"One su neotrovna vrsta, iako su divlje. Osim što zmijska masaža opušta, kako tvrdi masažerka, zbog stimulacije živaca otpušta se oksitocin, 'hormoni dobrog raspoloženja', koji opuštaju stres i stvaraju zadovoljstvo.

A sesija uvijek započinje na isti način. Serpentesa se prvo mora uveriti da se i klijent i zmije osećaju ugodno. To bi značilo probno postavljanje životinja na glavu i ramena klijenta.

.

Serpentesa u svojoj kolekciji ima 10 udava, ali istovremeno na stolu su samo tri ili četiri.

Pošto su to ljubimci, boe su srećne što se kreću po toplom telu. Iako zmije obavljaju celu masažu, Serpentesa je tu da koordinira njihovo kretanje i da ih s vremena na vreme razmesti po klijentu.

"Osećaj je bio kao dugotrajni i ogroman zagrljaj, što je jako lepo", kazala je novinarka Abi na kraju seanse.

Izvor: 100posto.hr