Briselske rupe na asfaltu popunjene cvećem, a za sve je kriv jedan čovek!

Opremljen torbom punom cveća, zemljom i plastičnom kanticom za zalivanje, 29-godišnji Holanđanin hoda Briselom i stavlja narcise i muškatle u svaku rupu na koju naiđe.

.

Holanđanin s briselskom adresom sadi cveće u rupama na tamošnjim putevima kako bi, tvrdi, ukazao na žalosno stanje mnogih ulica u belgijskom glavnom gradu, piše N1.

Opremljen torbom punom cveća, zemljom za sadnju i plastičnom kanticom za zalivanje, Anton Šurmans hoda gradom i stavlja narcise i muškatle u svaku rupu na koju naiđe, ponekad i hrabro prkoseći gustom saobraćaju.

"Pešaci, biciklisti, vozači, šetači.. svima smetaju te rupe", kaže 29-godišnji Šurmans stojeći pred briselskom katedralom. U blizini je upravo posadio nekoliko cvetova.

judi se zaustavljaju i fotografišu ga telefonom. Mnogi se slažu da su rupe postale problem u gradu. "Mnogo ih je u ulici ispred moje kuće i dosta je bučno svake večeri kada automobili prelaze preko njih", kaže Metju Tazio.

.

Šurmans, koji se iz Holandije preselio u Belgiju pre sedam godina, tvrdi da je njegov "cvetni protest" već imao nekog uspeha jer su gradske vlasti asfaltirale nekoliko rupa u kojima je bilo njegovo cveće.

"Bio sam prilično srećan kad sam to video", rekao je.

Nedavno su i građani Kladova, nezadovoljni što su ulice pune rupa, kako bi skrenuli pažnju opštinskih čelnika, u njima zasadili cveće. Nije poznato da li je bilo reakcija gradskih vlasti tim povodom.

Izvor: N1