Jadi mladog influensera: „Dnevno snimim 200 selfija“

Pažljivo bira vreme kada će objaviti fotografiju na društvenim mrežama da bi dobio što više lajkova, ako dobije manje od 600 on će je obrisati.

.

Džunaid Ahmed je bivši model, poznat je po TV angažmanima u Engleskoj, a naziva se i influenserom na društvenim mrežama.

Na Instagramu ga prati 50 000 ljudi, a ovaj dvadesetdvogodišnjak kaže da je zavistan od selfija.

Svakoga dana Džunmaid „okine“ 200 fotki samog sebe.

Pažljivo bira vreme kada će objaviti fotografiju na društvenim mrežama da bi dobio što više lajkova, ako dobije manje od 600 on će je obrisati.

.

„Kad objavim fotku u prva dva minuta, verojatno ću dobiti 100 lajkova i obožavam to. Telefon mi poludi, to je neverovatno", objasnio je Džunaid za BBC.

Nedavno istraživanje pokazalo je da je opsednutost selfijima poremećaj koji čak i ima ime - selfitis. Poriv za slikanjem i objavljivanjem fotografija samog sebe više od šest puta na dan je hronični selfitis, prema naučnicima sa Univerziteta Notingem Trent i indijske škole „Thiagarajar School of Management“.

Mladi influenser priznaje da njegova opsesija živcira njegove bližnje.

.

„Kažu mi zar ne mogu ni da jedem a da se ne fotografišem. A ja im kažem „Ne, nisam se spremao tri sata uzalud!“ Ne vidim zašto ne bih fotografisao?"

Mladić tvrdi da ga negativni komentari pod objavama ne diraju više kao nekad, ali priznaje da je dosta „radio“ na licu zbog pritiska da izgleda na određen način.

„Pre nekoliko godina uopšte nisam ovako izgledao. Bio sam prirodan. Ali zbog opsednutosti društvenim mrežama, želim da se nadogradim. Imam navlake na zubima, fillere u bradi, obrazima i vilici, povećao sam usne, stavio sam botoks ispod očiju i na glavu, tetovirao sam obrve i zamrznuo sam masne ćelije“, nabrojao je svoje „radove“ influenser.

.

Uprkos tome, tvrdi da ljudi ne smeju da dopuste da im Instagram i druge mreže utiču na život i menjaju ga.

„Ono što vidite na društvenim mrežama nije istina“, zaključio je.

Izvor: 100posto.hr