Kad je bal, nek je maskenbal! Britanska političarka zahteva smrtnu kaznu za bombaše samoubice!

Dženis Atkinson, britanska nezavisna političarka, zahteva da Ujedinjeno Kraljevstvo uvede smrtnu kaznu za bombaše samoubice. U daljem tekstu saznajte koja je definicija apsurda.

.

"Mnogo toga treba biti urađeno da bi se iskorenilo to zlo. Ipak, postoji jedan jednostavan korak koji može odmah da se preduzme: moramo vratiti smrtnu kaznu", kategorična je Atkinson nakon eksplozije u kojoj su poginule 22 osobe na koncertu u Mančesteru, piše Klix.ba.

Atkinson je nekad podržavala UKIP (Nezavisne partije Ujedinjenog Kraljevstva) koja je bila jedan od glavnih zagovarača povlačenja iz Evropske unije.
Ona navodi da je svesna oprečnih mišljenja koja će se pojaviti: jedni će tvrditi da poziv na osvetničko ubijanje motivisano mržnjom, da je nehuman, dok će, s druge strane, biti onih koji smatraju da lišavanje života poremećenih počinilaca za njih ne predstavlja nikakvu kaznu jer ionako žele da umru.

Svoj poziv objašnjava rečima: "Mi smo u ratu, a prema ratnom zločinu i teroru ne sme da s epokaže nikakvo milosrđe niti treba dopustiti i tračak pobede".

Prema definiciji koju je objavila Vikipedija, samoubilački terorizam je spremnost pojedinaca da žrtvuju život radi uništavanja ili pokušaja uništavanja nekog cilja, a u svrhu ostvarenja političkog cilja. Cilj terorista je samožrtvovanje tokom obavljanja zadatka, odnosno uništavanja cilja.

Apsurd potiče od latinske reči absurditas koja, u prenesenom smislu, znači "nesposobno, nespretno" i odnosi se na nešto što je glupost ili bez smisla.

Pratite nas i na Viberu!