Laguna objavljuje dugo iščekivanu ispovest Vuka Draškovića – „Ožiljci života“.

Iz pera velikog pisca stiže potresno svedočenje ne samo o njegovom burnom životu, nego i o mnogim drugim ključnim ličnostima koje su stvarale savremenu istoriju Srbije sa upečatljivim naglaskom na zbivanja devedesetih godina prošlog veka.

PR
Promo Laguna
Promo Laguna
.

„Bio sam obavezan da čitaoce suočim sa ožiljcima svog života. Da svedočim, pre svega, o prelomnim i tragičnim zbivanjima u poslednjoj deceniji minulog veka, čiji sam bio sudionik i jedan od glavnih aktera. Da svedočim o srpskoj eliti koja je pripremala lomaču i za Srbiju i za Jugoslaviju i o svojoj tadašnjoj ulozi. I da svedočim o petooktobarskom pomračenju 2000. godine, kada je većina poverovala da je Srbiji svanulo“, istakao je Drašković povodom svoje autobiografije.

Od svog detinjstva, studentskih dana u Beogradu, preko novinarskih angažmana u zemlji i svetu, uz osvrte na književno stvaralaštvo, svedoci smo lične i nacionalne drame koja se odvijala, tokom tri protekle decenije, na nesreću i štetu srpskog naroda. Antologijske stranice autobiografije Vuka Draškovića sažimaju burne decenije od devedesetih naovamo.

„Bio sam u klubu srpske elite, sa akademicima, piscima, vladikama, žurnalistima, koji su sedlali ata za novog Karađorđa, novog cara Dušana, a zvao se Slobodan Milošević. Bio sam uvažen i hvaljen od svih njih dok sam timario konja za vožda Velike Srbije, i odbačen i prezren istoga trena kada sam ’preverio’ i krenuo da obaram suludog jahača. Tada sam se otisnuo u krvavu političku arenu, osnovao SPO i sudario se sa Zlom, a Zlo sa mnom.“

Ovi memoari se čitaju kao dirljivo i gorko svedočenje protiv zaborava, a zaborav je ubistvo Istine.

„Pisao sam ’Ožiljke života’ pod bolovima zbog meni najbližih u porodici i u stranci, koji su poubijani od Udbinih eskadrona smrti, po naređenju šefa države. Danas, posle svega, gospodar sam romana koje sam napisao i programskih tekstova o Srbiji na Zapadu i zahteva da se otvore tajni dosijei Udbe o njenim zločinima. Možda orem po moru braneći ideale pobunjene Srbije iz devedesetih prošlog veka, Srbije koju sam predvodio. Branim snove zbog kojih su mnogi ubijeni, žigosani, odbačeni, zaboravljeni i prezreni.“

Autobiografiju Vuka Draškovića „Ožiljci života“ možete pronaći od ponedeljka, 5. septembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, na sajtu laguna.rs kao i na koscima širom Srbije.

U petak, 9. septembra od 18 sati Vuk Drašković će potpisivati svoju novu knjigu u knjižari Delfi SKC.

Promo/Laguna
Promo/Laguna
.