Promocija knjige "Rupe u glavi" Vanje Bulića

Za knjigu „Rupe u glavi“ njen autor Vanja Bulić tvrdi da ju je pisao četrdeset godina. Od dana kada je napisao prvi tekst za satirično-humoristične novine Jež pa do danas, Vanja je pisao, kako kaže, istinite tekstove koji zvuče kao satira.

PR
Rupe u glavi, foto: Promo/Laguna
Rupe u glavi, foto: Promo/Laguna
.

Ovenčana prestižnom nagradom „Radoje Domanović“ kao najbolja knjiga satiričnih priča u 2020. godini, ova zbirka od šezdesetak priča i kolumni poštuje isti princip u pisanju: lagani ulazak u priču sa neočekivanim obrtom na kraju, što oslikava apsurd vremena u kome živimo često ne razlikujući izmaštani od stvarnog života.

A da ne bi sve ostalo samo slovo na papiru, o ovoj zbirci će govoriti u utorak 14. septembra u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC njen autor Vanja Bulić, urednica izdanja Dubravka Dragović Šehović, satiričar i narodni poslanik Aleksandar Čotrić, satiričar Bojan Ljubenović i karikaturista Spiro Radulović. Odlomke iz knjige čitaće glumica Maja Šarenac.

„Što bismo rekli mi Dorćolci, ko pročita ove Vanjine priče, smejaće se, ali to što bude pročitao – uopšte nije za zezanje!“, napisao je Radivoje Lale Bojičić, dugogodišnji urednik Ježa, književnik i satiričar. Uz ovakvu preporuku promocija knjige biće događaj koji će se pamtiti po mnogo čemu.

Dobro došli!