Urban

Nikitović: Barska premijera "4 ruže" je vraćanje duga mom rodnom gradu

Prvi put u ovom veku, crnogorska bioskopska filmska premijera biće u Baru i to večeras, 9. januara. JP Kulturni centar Bar organizuje prvo prikazivanje u Crnoj Gori aktuelnog hita u bioskopima širom Srbije, trilera sa elementima komedije „Četiri ruže“ po scenariju i u režiji rođenog Baranina Vasilija Nikitovića.

08.01.2020. - 16:15h
Večeras premijera u Baru
Večeras premijera u Barufoto: CINEFEST / FILMSTAR, Promo

Erol Marunović, direktor JP Kulturni centar Bar, u Beogradu je sa Nikitovićem dogovorio premijeru koja bi trebalo da bude prvi veliki kulturni događaj ove sezone u Baru.

“Na obostrano zadovoljstvo, brzo smo našli zajednički jezik i dogovorili većinu detalja, u ovih nekoliko dana do premijere biće usaglašeni svi. Očekujemo veliki odziv publike u Domu kulture, film ćemo prikazivati u četvrtak, petak i subotu 9, 10. i 11. januara. Već smo podelili pozivnice za premijeru devetog januara, za koju će u prodaji biti i kontingent karata po ceni od pet evra, dok će za drugi i treći dan cena karte biti tri evra, shodno dogovoru sa distributerom. Ovim ujedno simbolički obnavljamo i rad bioskopa u Baru, koji je prethodnih desetak godina radio sporadično, sa ne više od desetak projekcija godišnje ali o tome ćemo naknadno dati više informacija”, kaže Marunović.

Nikitović je kazao da će se u četvrtak nakon projekcije “Četiri ruže” pojaviti pred barskom filmskom publikom u društvu protagonista: Borisa Milivojevića, Sonje Kolačarić, Milutina Miloševića, Marte Milosavljević, Jelene Jokić, Tare Toševski i Miljane Popović.

“Ova premijera je vraćanje duga mom rodnom gradu, ulažemo posebne napore da ovo bude nezaboravan događaj. Trudio sam se da nešto i iz tog mog detinjstva u Baru ostavim u filmu koji je žanrovski manje- više smešten u krimi dramu sa elementima komedije, ali, ja bih radije opisao “Četiri ruže” kao urbanu krimi dramu sa dozom ironije. To nije klasičan bioskopski film, ima i moj stav prema društvu i umetničku crtu, kritiku pojava koje su globalno uglavnom iste u svakom društvu. Zadovoljan sam dosadašnjim odzivom publike u Srbiji, film ima rekordnu gledanost, a nastavljamo sa otvaranjem regionalnog tržišta, dogovaramo projekcije u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Makedoniji”, kazao je Nikitović.