Ne bacajte koru od POMORANDŽE: Ovo su četiri načina da je iskoristite U KUĆI

Uživanje u sočnim kriškama pomorandže obično podrazumeva da koru koja je obavija bacamo u kantu za otpatke. Međutim, Bright Side otkriva da tu koru možemo iskoristiti i zato ne bi bilo loše da razmislite pre nego što je bacite u smeće.

foto: Lapina Maria/Shutterstock
foto: Lapina Maria/Shutterstock

Izbeljivanje zuba

Kora pomorandže sadrži limunsku kiselinu, a koji se često dodaje pasti za zube, a može da vam pomogne da zube učinite biserno belim. Sve što treba da uradite jeste da jednom nedeljno “izribate” pomorandžinom korom i da isperete, prenosi Večernji.hr.

Napravite prirodno sredstvo za čišćenje

Izradom sopsvenog sredstva za čišćenje od pomorandžine kore ćete smanjiti otpad, a i uštedećete novac. Možete da ga upotrebite za čišćenje prozora, ploča za kuvanje. Samo sipajte u neku bočicu malo alkoholnog sirćeta i dodajte pomorandžinu koru. Smesu držite u frižideru nekoliko nedelja i povremeno je protresite.

Odbijanje insekata

Vrlo je jednostavno. Prvo osušite koru od pomorandže, a zatim bocu sa raspršivačem napunite vodom i u nju dodajte osušenu koru. Koristite je po potrebi.

Rešite se neprijatnih mirisa

Prilično smo sigurno da skoro niko ne uživa u mirisu nogu. Nažalost, obuća često ume da se oseća. Još jedan način da iskoristite koru od pomorandže jeste da je stavite u svaku cipelu preko noći i da ujutru, dok se budete obuvali, uživate u svežem mirisu citrusa.