Želite prijateljstvo s povlasticama? Razmislite, možda se pokajete

Prijateljstvo s povlasticama mnogima zvuči kao spajanje lepog s korisnim. Ipak, postoje razlozi zbog kojih naizgled idealan scenario može krenuti po zlu...

Vredi li staro prijateljstvo žrtvovati zbog nekoliko uzbudljivih noći?, foto: Depositphotos/HayDmitriy
Vredi li staro prijateljstvo žrtvovati zbog nekoliko uzbudljivih noći?, foto: Depositphotos/HayDmitriy
.

Najčešći rizik odnosi se na propast dobrog prijateljstva. Ako vam se tokom života dogodi da uživate u erotskim igrama s poznanikom, dok istovremeno tragate za srodnom dušom, možda bi bilo bolje odlučiti se za jednu od opcija.

Ovih pet razloga nateraće vas da dobro razmislite o toj ideji jer rizikujete da izgubite mnogo više nego što biste od toga mogli da imate koristi:

1. Vaš odnos se vremenom menja

Ovo pravilo važi od kada je sveta i veka. Dve osobe započnu vezu bez obaveza, ali u nekom momentu kod jednog od njih počinju da se rađaju osećanja. Dok traje neobavezna veza, emocije se odbacuju s gnušanjem. Ipak, ne treba ih se stideti. Mnogi avanturu započnu u razdoblju kada im nije do vezivanja, ali potrebe se vremenom menjaju.

2. Neko će na kraju odustati

Čak i da ste oboje potpuno iskreno započeli novu etapu u svom životu, izvesno je da će "prijateljstvo" pući. Neko će se preseliti u drugi grad, započeti ozbiljnu vezu ili jednostavno poželeti da stavi tačku. Šta god da se dogodi, jedno je sigurno - prijateljstvo s povlasticama ne traje večno i kraj je najčešće neprijatan.

3. Primetićete da flertuje s drugim osobama

S obzirom na to da ste ipak prijatelji, sigurno je da ćete se barem jednom naći u većem društvu. To znači da biste svog "prijatelja" mogli da vidite kako očijuka s poznatom ili nepoznatom osobom. Mnogima to nije problem jer su pravila postavljena na početku, ali nije isključeno da će se pojaviti ljubomora...

4. Promeniće se odnosi unutar vašeg društva

Ne treba da vas brine šta drugi ljudi misle o vašoj intimi, ali neizbežno je da se "prijateljstvo bez obaveza" odražava na atmosferu koja vlada u zajedničkom društvu. Odavno ste postali tema o kojoj pričaju, pa će neki od njih promeniti način ponašanja prema vama, piše "Popsugar".

5. Neko će se naljutiti pre ili kasnije

Da li je seks bez obaveza zaista vredan dobrog prijateljstva? Ako se poznajete površno, "prijateljstvo s povlasticama" neće mnogo pokvariti vaš odnos (osim ako je seks loš). Međutim, dobro razmislite vredi li staro prijateljstvo žrtvovati zbog nekoliko uzbudljivih noći.

Izvor: Index.hr