Više niste tako često raspoloženi za seks kao na početku veze? Možda vam neka od ovih sedam stvari "ubija" želju

Iako je ljubav najvažnija stvar u vezi, strast takođe igra veoma važnu ulogu. Kad nestane strasti, s vremenom i ljubav izbledi, a verujemo da niko od vas to ne priželjkuje sebi i partneru. A ako ste primetili da u vašoj vezi ima sve manje strasti, moguće je da ste za to krivi sami, odnosno neke vaše loše navike i zdravstveni problemi.

Iako je ljubav najvažnija stvar u vezi, strast takođe igra veoma važnu ulogu, foto: Depositphotos
Iako je ljubav najvažnija stvar u vezi, strast takođe igra veoma važnu ulogu, foto: Depositphotos
.

Ovo je sedam mogućih načina na koje ubijate strast u vezi.

Loša ishrana

Ako ste na dijeti zbog dolaska leta, moguće je da ne jedete dovoljno, što može da smanji seksualni nagon. To je i sasvim logično jer će manjim unosom kalorija telo imati manje energije, pa je vrlo verovatno da vam se neće biti do aktivnosti pod čaršafima.

Manjak sna

I ovo je sasvim logično. Ako spavate manje od šest sati dnevno, uveče ćete verovatno biti pospane i neće vam biti do seksa. Manjak sna negativno utiče i na muški libido jer dolazi do usporenog lučenja testosterona što umanjuje želju za seksom.

Pilule za kontracepciju

Brojna istraživanja o pilulama za kontracepciju pokazala su da one kod žena mogu drastično da umanje želju za seksom.

Prejedanje

Ako ste uveče skloni prejedanju, teško ćete nakon toga imati ikakvu želju za seksom. Pogotovo ako jedete hranu punu zasićenih masti koja može da smanji dotok krvi u polne organe, pa ovo definitivno važi i za muškarce.

Stres

Jedno istraživanje pokazalo je da su umor i stres glavni krivci za smanjenje seksualne želje kod čak 60 odsto žena. Isti uzrok spominje se i kod smanjenja seksualne želje kod muškaraca.

Depresija

Depresija, baš kao i stres, negativno utiče na brojne aspekte života, pa tako i na libido, a dokazano je i da su neki antidepresivi odgovorni za seksualnu disfunkciju kod muškaraca.

Anemija

Ako ste anemični, svakako bi trebalo da u organizam unosite više gvožđa, a tako ćete povratiti i želju za seksom.

Izvor: Index.hr