Šta on najviše voli

Muškarci ipak nisu tako malo zahtevni i jednostavni kao što se misli. Stvar je ipak malo delikatnija i zaslužuje da se žene potrude.

Hrana

Naravno, na prvom mestu je hrana koju on voli. "Stara uzrečica je istinita, najbolji put do muškarčeva srca je kroz njegov stomak", kaže dr Majk Dau bračni terapeut. Skuvajte mu omiljenu hranu i voleće vas do nebesa.

Trepćite

Kada muškarac priča gledajte ga u oči s pažnjom i trepćite s uzbuđenjem. "Muški mozak je evoluirao tako da čini jednu stvar u isto vreme dok filtrira sve ostale stimulanse. Partner će ceniti što ga tako predano slušate", kaže Dau.

Divan si

Muškarcima je važno da čuju pohvale. Neka vaš partner zna da mislite o njemu najbolje. "Povremeni komplimenti o tome kako izgleda i koliko je snažan veoma mu znače a ako mu se divite onda ga volite," kaže psiholog Andra Broš.

Omiljena haljina

Ako obučete haljinu koju voli šaljete mu poruku da želite da dobro izgledate za njega. "Muški mozak reaguje na vizuelne znakove više od ženskog. A kada vas vidi u seksi haljini to mu govori da ga još uvijek želite", kaže dr. Dau.

Savet

Pitajte ga za savet kako da rešite problem na poslu ili nesuglasicu sa prijateljicom, pokažite da cenite njegovo mišljenj. Ako tražite savet znaće da vam je važan u životu.

Zahvalnost

Veoma je važno reći onome s kim ste da ste mu zahvalni. "Jurimo kroz život, zaboravljamo da primetimo dobre stvari i da se zahvalimo na njima. Zato mu recite da to cenite", kaže bračni terapeut Kerin Goldstin. Zahvalnost unosi dobru energiju u vezu.

Seks na brzaka

"Dugo vođenje ljubavi je u redu, ali povremeno se upustite u seks od par minuta, to će uneti svežinu u vaš odnos a muškarac će znati da je poželjan", poručuje dr Dau.

Dugi zagrljaji

Nekada je sjajno zagrliti partnera i dugo ga ljubiti pre nego što krene na posao. "Žene se povezuju verbalno, a muškarci kroz dodir. Zagrlite ga barem na sedam sekundi. Možda vam se čini dugo, ali ima nešto u toj brojci nakon koje će osećati kao da je od vas stvarno nešto dobio, kaže Goldstin.